Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za LP

Usred Svjetskog prvenstva: Počela je europska klupska sezona

Dok su sve oči uperene prema Svjetskom prvenstvu i reprezentativnom nogometu, u miru i tišini počele su kvalifikacije za Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji svjetski nogometaši su u Rusiji sa svojim reprezentacijama na Svjetskom prvenstvu, a dok se oni natječu za svjetsku titulu, započela je europska klupska sezone.

Od ove godine po prvi put su uvedene i - pretkvalifikacije za Ligu prvaka. U toj preliminarnoj rundi turnirskim sustavom igraju četiri prvaka država s najlošijim nacionalnim koeficijentom (Andore, San Marina, Gibraltara i Kosova).

Domaćin turnira je Gibraltar, a ovog su utorka odigrana polufinala.

U prvom je kosovska Drita nakon produžetaka s 2:0 svladala andorsku FC Santa Colomu. S istim rezultatom je unutar 90 minuta gibraltarski Lincoln bio bolji od La Fiorite iz San Marina.

Svima još jedna prilika

Finalna utakmica zakazana je za petak, a pobjednik tog dvoboja plasirat će se u prvo pretkolo Lige prvaka gdje ga čeka, u dvije utakmice, švedski prvak Malmo.

Za klub koji izgubi u finalu, kao i za poražene polufinaliste, euro-sezona nije završena jer će nastaviti s natjecanjem u drugom pretkolu Europske lige, u istoj ono fazi u kojoj će Osijek igrati s moldavskim Petrocubom.

Inače, u Ligi prvaka je već obavljen ždrijeb i za prvo i za drugo pretkolo u kojem se u natjecanje uključuje i hrvatski prvak Dinamo. Modri će igrati protiv pobjednika ogleda između estonske Flore Tallinn i izraelskog prvaka Hapoel Beer Sheve.

Gledaj sve utakmice UEFA Lige prvaka samo na Vip TV-u! PlanetSport paket ima sve što ti treba!
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider