Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzvrat kod kuće

Ždrijeb prvog pretkola Europske lige: Osijek saznao suparnika, izbjegli najgore

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb prvog pretkola Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim za tri utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, srijeda je rezervirana i za ždrijeb prvog i drugog pretkola Europske lige. Ždrijeb prvog pretkola već je obavljen, a Osijek je za suparnika izvukao moldavski Petrocub. U prvoj utakmici Osječani će biti gosti 12. srpnja dok se uzvrat igra 19. srpnja u Gradskom vrtu.

Petrocub je inače klub osnovan 1994. godine, iz grada Hincesti koji je ujedno prijestolnica istoimenog okruga. Moldavsko prvenstvo se inače igra od proljeća do jeseni, a prošle godine je Petrocub izborio nastup u prvom pretkolu Europske lige osvajanjem trećeg mjesta. Trenutno su također treći, nakon 11 kola zaostaju 11 bodova za vodećim Sheriffom.

Osječani su bili smješteni u šestu podskupinu ždrijeba, a potencijalni suparnici su im bili:

Ferencvaros (Mađarska)
Petrocub Hincesti (Moldavija)
Laci (Albanija)
Endorgany (Andora) / Folgore (San Marino)
Banants (Armenija)

Već na prvi pogled jasno je kako je daleko najteži suparnik u ovom društvu bio mađarski velikan Ferencvaros kojeg je Osijek uspio izbjeći.

Osječani će prvi u akciju od hrvatskih euro-predstavnika. Zagrebački Dinamo, kojeg u drugom pretkolu vjerojatno čeka izraelski prvak Hapoel Beer Sheva, europsku sezonu otvara 24. ili 25. srpnja kada će se igrati prvi susreti drugog pretkola Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider