Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
past će u očima mnogih

Ugledni španjolski mediji prenijeli sramotu iz HNS-a!

Dopisnica španjolske novinske agencije EFE u Zagrebu poslala je izvještajni tekst pod naslovom "Hrvatski novinari optužili Davora Šukera za nasilje i cenzuru" kojeg je na svojim internetskim stranicama objavilo nekoliko sportskih novina u Španjolskoj i Portugalu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davor Šuker (47), predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), u Španjolskoj ima veliki ugled te je popularan među nogometnim djelatnicima, novinarima i navijačima. Za Sevillu je igrao od 1991. do 1996. kada je prešao u Real Madrid za kojeg je zabijao golove do ljeta 1999. godine.

"Hrvatsko novinarsko društvo (HND) optužilo je predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), bivšeg nogometaša Real Madrida Davora Šukera, za sprečavanje slobode informiranja i za fizičko nasilje nad novinarima", piše EFE i nastavlja:

"HNS je prije nekoliko dana zabranio novinarima popularnog portala s vijestima Index.hr prisustvovanje njihovim konferencijama za medije zbog kritika na račun najvišeg hrvatskog nogometnog tijela, te je o tome objavio službenu informaciju. Zaštitari su u četvrtak silom spriječili troje Indexovih novinara da uđu na novinsku konferenciju. Sam Šuker je oduzeo mobitel jednom od novinara koji je snimao prizor, iako mu ga je kasnije vratio, stoji u optužbi HND-a objavljenoj u četvrtak. HND nije dobio odgovor na zahtjev da HNS ukine zabranu Indexu. HND smatra da je ponašanje HNS-a i Šukera antiustavno i nedopustivo te je o tome obavijestio Europsku federaciju novinara (EJF) i Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju (OESS)", navedeno je u tekstu agencije EFE.

Taj tekst su u na svoje internetske stranice prenijeli španjolski sportski list AS, Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni, besplatne dnevne novine 20 minutos, španjolsko izdanje američkog ESPN-a te u nešto kraćoj verziji portugalski sportski listovi A Bola i O Jogo. Komentara ili drugih napisa, zasada, nije bilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider