Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
dečki to ne zaslužuju

UEFA pokrenula postupak: Hrvatska bez Eura zbog sramotnog gafa?

Disciplinska komisija UEFA-e pokrenula je postupak protiv hrvatske U-21 reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana nakon katastrofalnog gafa stručnog stožera U-21 reprezentacije, a koji bi našim mladim nogometašima mogao oduzeti pobjedu protiv Estonije (2:1), UEFA je i službeno pokrenula postupak. Podsjetimo, u igru je u 46. minuti ušao Ivan Fiolić kojeg nije bilo u službenom zapisniku utakmice.

Povreda je to članka 39 pravila U-21 natjecanja vezanog za službeni zapisnik. UEFA-ina Disciplinska komisija o tome će raspravljati u ponedjeljak 4. travnja kada bi mogla biti poznata i odluka. U HNS-u su se nadali kako se Estonija neće žaliti, ali radi se o povredi pravila natjecanja.

Može se dogoditi da netko pogriješi u radu, ali zato i postoji mogućnost da sve to što ste napravili još jednom provjerite prije potpisivanja zapisnika. Na kraju, svi su dobili te zapisnike, dobivaju ih i mediji, i po njima je bilo jasno da na klupi naše reprezentacije nedostaje jedan igrač. Pa kako nitko nije primijetio prazan red na tom dokumentu?! A bilo je vremena da se pogrešku uoči. Dovoljno bi bilo reći izborniku Gračanu: “Pogriješili smo, nemoj stavljati Fiolića jer nije u zapisniku!”. I sve bi bilo u redu.

Postoji olakotna okolnost?

''Naša je olakotna okolnost što je Fiolić bio na popisu od 23 igrača, igrao je četiri dana ranije, nije imao kartone. I dobro je što je to jedno mjesto ostalo prazno, da je bilo 18 igrača u zapisniku bez Fiolića, a da je on ušao, onda bi to bilo korištenje brojčane prednosti'', kaže iskusni Zorislav Srebrić.

Dinamovi juniori izbačeni su iz Lige prvaka mladih jer su u osmini finala igrali s igračem koji je bio suspendiran zbog kartona, sad se sličan gaf dogodio i mladoj reprezentaciji. U prvoj momčadi Dinama se o tome brine Davor Bukovina.

''Puno je teže u europskim utakmicama nego u domaćem prvenstvu. Kod nas postoji sustav Comet koji automatski označi igrača koji nije registriran, koji ima žute ili crveni karton i ne možete ga staviti u zapisnik. Toga u Uefi nema i zato sam jako oprezan prije svake utakmice'', kaže Bukovina koji je objasnio kako radi on taj posao:

''Dobijem od trenera popis igrača, provjerim imaju li svi pravo nastupa. Sjećam se da su se svi veselili kad je došao Joe Šimunić, no utvrdio sam da je godinama prije u Europi dobio kaznu od tri utakmice zabrane, a izdržao je samo dvije. I nije važno što su otad prošle godine, nije imao pravo nastupa. I kad je zapisnik gotov, nosim ga ponovno trenerima da provjere još jednom. Damir Krznar i Igor Cvitanović znali su mi reći da sam dosadan s tolikim provjerama. Provjerim i s oružarima da nismo napravili nekakvu pogrešku na dresovima'', opisao je Bukovina i dodao:

''Tko god je sada u HNS-u pogriješio, iskreno mi je žao jer mogu misliti u kakvom je stanju. Koliko god provjeravam i unatoč tome što i naši treneri Mamić, Krznar i Cvitanović znaju i prije nego što im donesem podatke koliko tko ima kartona, strah me je. A taj strah tjera me da sto puta sve provjerim. I ne spavam noć prije utakmice, strah me i 24 sata nakon utakmice, dok suparnik ima pravo žalbe', zaključio je Bukovina.

Ovo je skupa škola, čak i da ostane 2:1, ugledu HNS-a i našem nogometu nanesena je sramota. Nogomet je ozbiljan posao, te su utakmice izuzetno važne, bude li 0:3 bit će teško izboriti EP. I zato taj posao moraju raditi odgovorni ljudi. Ovako su poslali slik

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider