Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pa je li moguće?

Nova sramotna pogreška: Poništava se pobjeda mlade reprezentacije?!

Vrlo brzo je pobjedu U-21 reprezentacije protiv Estonije zasjenila informacija kako je u igru ušao igrač koji nije bio u zapisniku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je u Zaprešiću Estoniju s 2:1 i tri kola prije kraja kvalifikacija za EP ostala na čelu skupine. No, lijep dan za mlađe selekcije pokvarila je vijest s utakmice u Zaprešiću.

U 46. minuti utakmice je u igru umjesto Antonija Milića ušao Ivan Fiolić koji nije bio u službenom zapisniku! Nakon toga je delegat obavijestio četvrtog suca što se dogodilo, a na klupi naše reprezentacije nastala je pomutnja. Ovo je katastrofalna pogreška hrvatskog stručnog stožera koji je u igru uveo igrača kojeg nema u zapisniku utakmice.

Greška je to i četvrtog suca koji Fioliću nije smio niti dopustiti da sjedi na klupi, ali mala je to utjeha za nas. Neshvatljivo je da se to može dogoditi jednoj ozbiljnoj reprezentaciji i savezu. Nije jasno kako izbornik Nenad Gračan nije znao tko je prijavljen za utakmicu, ali postoje ljudi u stručnom stožeru koji su za to zaduženi.

''Došlo je do jedne tehničke pogreške i trenutno smo u komunikaciji s UEFA-om da vidimo koji su daljnji koraci. Jer, igrač je bio na listi od 23, on je uredno prijavljen, sad postoji to pitanje zapisnika, o tome ćemo dobiti kasnije očitovanje od UEFA-e'', rekao je Antonio Pavlović, djelatnik HNS-a koji je 'pomiješao' popis od 23 igrača i službeni zapisnik utakmice.

Podsjeća ovo na izbacivanje mlade momčadi Dinama iz nokaut faze Lige prvaka jer je protiv Anderlechta zaigrao Matija Fintić koji zbog kartona nije imao pravo nastupa. UEFA nije imala milosti prema Modrima i izbacila ih je iz natjecanja.

Hrvatska će najvjerojatnije zbog nečije velike pogreške izgubiti tri vrijedna boda odnosno ona senzacionalna pobjeda u Španjolskoj neće biti potvrđena s današnja tri boda protiv Estonije koja će ovu utakmicu, ako će se žaliti, dobiti 0:3 za 'zelenim stolom'. U prilog HNS-u ne ide što će Španjolci i Šveđani biti itekako zainteresirani da UEFA-ina Disciplinska komisija ne progleda kroz prste Hrvatima.

Bit će to velika nepravda prema mladim nogometašima, baš kao u slučaju Dinama, a sve zbog nečije proceduralne pogreške. Nadamo se kako će nam HNS uskoro priopćiti točno i čije.

Hrvatska juri prema Euru, ali ova tri boda mogla bi biti ključna

Hrvatska je nakon sedam kola vodeća u skupini s 18 bodova, pet više od druge Švedske i treće Španjolske, ali je i odigrala dvije utakmice više od Švedske, a jednu više od Španjolske. Nastup na Europskom prvenstvu u Češkoj iduće godine osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane ići u doigravanje.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će odigrati još dvije utakmice protiv Švedske, 1. rujna na domaćem terenu, te 11. listopada u gostima, te jednu protiv Gruzije u gostima 6. rujna.

Napomenimo kako je U-21 reprezentacija u tek dva puta izborila Euro iz 11 pokušaja. To nije uspjelo ni onoj talentiranoj generaciji s Lukom Modrićem koju je vodio Slaven Bilić.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider