Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog povrede pravila

Šok na Maksimiru: UEFA izbacila Dinamo iz juniorske Lige prvaka!

Uefina Disciplinska komisija donijela odluku da se mlada ekipa Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz juniorske Lige prvaka!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) donijela je u ponedjeljak odluku da se zbog povrede pravila juniori Dinama, unatoč pobijedi u osmini finala Lige prvaka protiv Andrlechta od 2-0, izbace iz nastavka natjecanja.

"GNK Dinamo obavještava navijače i javnost da je UEFA-ina Disciplinska komisija donijela odluku da se mlada ekipa Dinama zbog povrede pravila u utakmici protiv Anderlechta izbacuje iz Lige prvaka mladih. Dinamo je tako unatoč pobjedi na terenu izbačen iz natjecanja, a u četvrtfinale prolazi Anderlecht", stoji u priopćenju objavljenom na službenims tranicama GNK Dinama.

Više o ovom slučaju bit će govora na konferenciji za novinare koje će u 14,00 sati u prostorijama Dinama održati trener juniorske momčadi Mario Cvitanović.

Dinamo je kažnjen jer se njihovom vodstvu u utakmici osmine finala Lige prvakau Bruxellesu dogodio administrativni propust uvrštavanjem u momčad Matije Fintića koji je u utakmicama skupine skupio tri žuta kartona i nije imao pravo nastupa.

Ova drastična odluka donesena je unatoč činjenici što je Andrlecht obavijestio Dinamo i UEFA-u da se neće žaliti jer se "bolja momčad plasirala među osam najboljih u Europi", a Belgijanci su pristali i da ponovno odigraju utakmicu s Dinamom, ali ni to nije bilo dovoljno da Komisija odluči drugačije.

Kako ste doživjeli UEFA-ino izbacivanje juniora Dinama iz Lige prvaka?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider