Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'to je nogomet'

VIDEO Barca velika u gorkom porazu: Čestitamo Atleticu, sudac nije kriv

Atletico je nakon dvije godine opet izbacio Barcelonu iz Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Diegu Simeoneu nikako nije išlo protiv Luisa Enriquea. Kad je Asturijac sjeo na klupu Barcelone svom argentinskom kolegi nije dao niti mrvice u međusobnim ogledima. Čak sedam poraza iz sedam utakmica upisao je Atletico protiv Enriqueove Barce.

Zato je 'Cholo' sinoć bio i luđi nego inače. Pritisak na suce, dizanje publike, bjesomučno traženje auta čak i kada su svi vidjeli da je njegov igrač zadnji igrao loptom. No, Simeone je konačno uspio. Pobijedio je Barcu samo dva puta od 17 međusobnih utakmica i oba puta u četvrtfinalu Lige prvaka.

Nakon utakmice Cholo je pričao o lijepoj utakmici. Repova je ipak bilo, jer Talijan Nicola Rizzoli nije isključio Andresa Iniestu kada je ovaj igrao rukom u kaznenom prostoru, a još je veću pogrešku napravio kada nije svirao čisti penal koji bi možda gostima donio produžetak.

Gabi je igrao rukom skoro pola metra u svom kaznenom prostoru, no Rizzoli je cijelu utakmicu bio sklon kompromisima pa je svirao slobodni udarac umjesto kaznenog. Možda i zato jer je šut uputio baš Iniesta koji ni nije trebao biti u igri.

Treba naglasiti dvije stvari. Rizzoli je griješio iako mu situacija na terenu nije bila nimalo laka. Domaćin je cijelo vrijeme pritiskao suca koji je polako ulazio u njihov željeni ritam. Također, Talijan je omiljeni sudac madridskog kluba jer su izgubili tek jednom u osam utakmica koje je sudio. Pao je ovom utakmicom i mit o želji UEFA-e da pogurne Barcu, jer da je takva želja postojala sigurno ne bi bio delegiran baš Rizzoli.

''Nismo više na razini koju smo prikazivali cijele sezone. Nije to bio naš dan, previše smo se mučili u napadu. To je nogomet i treba stisnuti ruku pobjedniku. Čestitam Atleticu bili su bolji od nas'', rekao je Luis Enrique nakon utakmice.

''Sudac je pogriješio, ali to nije razlog našeg ispadanja'', rekao je Jordi Alba na upit novinara oko penala s kraja utakmice.

Isto je poručio i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

''Ne smijemo napadati suca. Nije vidio penal, mi jesmo i što sad. Šteta. Moramo čestiti Atleticu jer je bio bolji, a mi se okrećemo prvenstvu.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider