Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Griezmann

Atletico nakon drame prošao u polufinale Lige prvaka, Barca oštećena za jedanaesterac!

Atletico Madrid je pobijedio Barcelonu 2-0 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i tako izbacio aktualnog prvaka iz daljnjeg natjecanja...

Dvostruki strijelac za Atletico bio je Antoine Griezmann (36, 87pen), a hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je do 64. minute.

Atletico je izbacio europskog prvaka i to potpuno zasluženo, s 2-0 na svom Calderonu protiv Barcelone, koja je izgubila i treću utakmicu zaredom i potvrdila da je u velikoj krizi. Ratnička momčad Diega Simeonea iskoristila je sve slabosti Barcelone, koja do same završnice gotovo da nije ozbiljnije zaprijetila golu domaćina. U samoj završnici talijanski sudac je imao dvije velike pogreške - prvo nije isključio Iniestu zbog namjernog igranja rukom, a potom u 90. minuti nije dosudio očiti jedanaesterac za Katalonce. Ispadanjem Barcelone nastavlja se nevjerojatni niz u Ligi prvaka u kojem prvak nikako da obrani naslov sljedeće godine.

Atletico je sjajno odigrao prvo poluvrijeme u kojem je Barcelona bila poptuno beskrvna i bezopasna. Već u 3. minuti Gabi je iz izgledne pozicije odapeo tik iznad grede, a domaćini su svoju borbenost i puno bolju igru od europskog prvaka naplatili u 36. minuti. Saul je uputio precizan centaršut koji je Francuz Griezmann glavom proslijedio neobranjivo u sami kut Barcinih vrata. Tek u 42. minuti Barcelona je uputila prvi udarac na vrata, Neymarov udarac je bio precizan, ali nedovoljno snažan za Slovenca Oblaka. U 44. minuti Carrasco je u velikoj prilici, a njegov šut kroti Ter Stegen. U 53. minuti Barcelona je imala puno sreće jer branič Atletica Lucas glavom pogađa gredu, a u 61. minuti Griezmann ide sam na vrata Barcelone, ali loše šutira.

Barcelona je u završnici krenula po gol, a u 87. minuti Atletico je napravio kontru, koju je u kaznenom prostoru Iniesta zaustavio rukom, a talijanski sudac je dosudio penal. Griezmann je bio siguran s 'bijele točke' i Atletico je došao do nevjerojatnih 2-0. U 90. minuti sudac Rizzoli je oštetio Barcelonu nakon igranja rukom Gabija očito u kaznenom prostoru, no sudac je dosudio slobodan udarac, a ne penal. Udarac Messija iz slobodnog udarca otišao je iznad gola, kao i šanse Barcelone da izbjegne ispadanje.

Sve golove s utakmice Atletica i Barcelone pogledajte OVDJE.

Ždrijerb polufinala LP je u petak u Nyonu. Ovogodišnje finale 'Champions league' igrat će se 28. svibnja u Milanu na stadionu San Siru.

ATLETICO MADRID - BARCELONA 2-0

Pred 55.000 gledatelja na stadionu Calderon sudio je Nicola Rizzoli iz Italije.

Strijleci: 1-0 Griezmann (36), 2-0 Griezmann (87pen)

ATLETICO: Oblak - Juanfran, Godin, Lucas Hernandez (Savić, 90), Filipe Luis - Saul, Augusto Fernandez, Gabi, Koke - Griezmann (Correa, 88), Carrasco (Thomas, 73).

BARCELONA. Ter Stegen - Alves (Sergio Roberto,64), Piqué, Mascherano, Alba - RAKITIĆ (Arda Turan, 64) , Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider