Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki intervju

Tudor za Novu TV o Galatasarayju, Modriću, Rijeci i - Čačićevoj reprezentaciji

Iza Igora Tudora su četiri mjeseca na klupi turskog velikana, a svoje dojmove otkrio je Sofiji Preljvukić u Dnevniku Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od svih hrvatskih trenera Igor Tudor trenira najvećeg - turski Galatasaray - kojeg je preuzeo prije četiri mjeseca.

"Veliki je to gigant, klub iza kojeg stoji gomila, jedna ogromna količina ljudi. Gospodski su klub, od organizacije unutra do ljudi s kojima radim", rekao je Tudor za Dnevnik Nove TV.

"Ekipa je to koja se sastoji od velikih zvijezda traži poseban tretman, ali s druge strane trener mora biti svoj i poanta je u pronalasku nekog miksa. Sa Sneijderom, Podolskim i svim starijim igračima imao sam dosta dobar odnos".

"Ostajem u Galatasarayju"

Je li uprava zadovoljna? Hoće li Tudor ostati trener Galatasarayja i u idućoj sezoni?

"Moj odnos s predsjednikom je od prvog dana bio fantastičan, sa sportskim direktorom također. Njihova želja je bila da ja ovu sezonu privedem s plasmanom u Europu. To je bio cilj, cilj je ispunjen dva-tri kola prije kraja mi smo u Europi."

Svakako ostajete?

"U pravu ste", sa smješkom je poručio Tudor.

"Rijeka me nije iznenadila"

Pratite sigurno i HNL. Je li vas iznenadila Rijeka?

"Ne, Rijeka me nije iznenadila. To je bilo i očekivano za sve koji prate nogomet i zbivanja i odnose u našoj ligi. Lijepo je da je prekinut taj Dinamov niz, a ja kao hajdukovac moja je jedina želja da Hajduk bude prvak."

Hrvatski nogometaši odigrali su važne uloge u Europi ove godine. J li vas netko posebno oduševio?

"Modrić je naš najbolji igrač u povijesti"

"Modrić, tradicionalno. Ja bih već s velikom sigurnošću rekao da je on naš najbolji igrač u povijesti. Tri osvojene Lige prvaka su nešto što nitko u povijesti nitko neće ponoviti."

Neki kažu da je ovo najbolja generacija Hrvatske u povijesti. Jesu li napravili dovoljno ili bi mogli više?

"U svakom slučaju nije dovoljno. Cijela ta lijepa priča potencijala treba biti finalizirana s rezultatom jer rezultat je taj koji ti kaže jesi dobar ili nisi. Možeš igrati super i imati prave igrače, ali ako ti ne osvojiš znači da nisi i znači da je ona generacija iz 1998. bolja."

Može li Ante Čačić iz ove generacije izvući njen maksimum?

"Ako ne može Ante, onda ne može nitko."

Koji su vaši osobni ciljevi u trenerskoj karijeri, biste li jednog dana htjeli voditi reprezentaciju?

"Treba uživati u tome što voliš, u svakom trenutku jer razmišljati o budućnosti, od toga nema ništa, onda donosi samo očekivanja i neka nadanja pa ti prođe tako cijeli život i cijela karijera razmišljajući gdje ćeš biti i gdje možeš ići. Presretan sam, volio bih u Galatasarayju biti godinama i to je to", zaključio je Tudor.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider