Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za rubriku ''vjerovali ili ne''

Tudor s Udineseom rekorder u ligama petice: Zapanjujući podatak, ovo nema nitko!

Talentirani hrvatski stručnjak radi dobar posao s klubom iz Udina na početku ove sezone.

Igor Tudor (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što ih je proljetos, drugu sezonu zaredom, spasio od ispadanja iz Serie A kada se činilo da su već u bezizlaznoj situaciji, Igor Tudor dobio je priliku da povede Udinese u novu sezonu.

Želja je vlasnika Giampaola Pozza i predsjednika Franca Soldatija da se izbjegne grčevita borba za ostanak, odnosno da ovaj put ne moraju strepiti do posljednjih kola za prvoligaški status.

I mogu biti izrazito zadovoljni jer Udinese trenutno drži 10. mjesto u Italiji s 10 osvojenih bodova.

Glavna je karakteristika Tudorove momčadi u dosadašnjem dijelu sezone to da malo golova daju i malo primaju.

Dinamovo slavlje (Foto: AFP) Dinamo uzeo veliki bod kod Šahtara i skinuo prokletstvo, na Maksimiru odluka o drugom mjestu! divider

Svakim postignutim pogotkom osvaja dva i pol boda

Gol-razlika im je fascinantna, 4:6, a baš uz taj broj postignutih pogodaka veže se jedan podatak koji je prilično zapanjujući.

Udinese je u osam kola samo četiri puta zatresao protivničku, a na kontu ima 10 bodova. U prijevodu, svaki pogodak koji su postigli donio im je dva i pol boda, što je omjer kakav u pet najjačih europskih liga nema baš nitko.

Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP) Ibrahimović tvrdi da ga svi zovu, ali ima jedan uvjet koji većina ne može ispuniti divider

Sve tri pobjede Tudor je ostvario kod kuće s rezultatom od 1:0 (svladao je Milan, Bolognu i Torino), a jedini preostali pogodak postigao je u domaćem porazu od Parme (1:3). Na gostovanju kod Verone uzeo je bod remijem u kojem golova nije bilo, dok je osim spomenutog poraza od Parme poražen i Intera, Brescije i Fiorentine. Naravno, sva tri puta s 1:0.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider