Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plus vagon eura

Senzacionalna trampa: Real razmjenom zvijezda rješava akutni problem

Sve su glasnije spekulacije da je Gareth Bale na izlaznim vratima Santiago Bernabeua.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gareth Bale mogao bi na ljeto napustiti Real. Navodno je otkrio Florentinu Perezu da ima ponudu na stolu, a ovaj je potvrdio da mu neće raditi probleme. Čak dapače, čini se da je Perezu laknulo, jer nije tajna da su u Realu aktivno razmišljali o tome da se riješe „staklenog“ Velšanina dok još za njega mogu dobiti zadovoljavajuću odštetu.

Postavlja se pitanje koji je to klub koji želi Balea? Proteklih godina najčešće se spominjao Manchester United, no dolaskom Josea Mourinha na klupu Crvenih vragova, interes Uniteda polako je kopnio. Razlog je taj što Portugalac nije bio za to da mu dovedu skupocjenog igrača koji je poprilično sklon ozljedama. Otkada je došao u Real Bale je često izbivao s travnjaka, dobar dio svake sezone provodio je na rehabilitaciji.

Ako nije u pitanju Manchester United, tko bi mogao biti? Spekulira se da je riječ o Tottenhamu, Baleovu bivšem klubu iz kojeg je i došao u Real. Kasnije se taj transfer ispostavio rekordnim u tom trenutku. Real je dugo prikrivao pravi iznos tvrdeći da je odšteta iznosila 91 milijuna eura, iako su britanski mediji otpočetka pisali da je cifra bliža stotinu milijuna eura, čime je transfer veći od Ronaldovog koji je iz Manchester United prešao u Real za 94 milijuna eura. Naposljetku je Football Leaks objavio dokument koji potvrđuje da je transfer iznosio oko 100 milijuna eura. Na Transfermarktu je zaveden 101 milijun.

Lako je moguće da je Baleov mogući povratak u Tottenham dio transferne operacije koju je Perez pokrenuo vezano za Harryja Kanea. Nakon što se olako riješio Alvara Morate, a pošto je odavno jasno da Karim Benzema ima realizatorskih problema, Real aktivno traži novog centarfora.

U opticaju je nekoliko imena, proteklih mjeseci najčešće su se spominjali Pierre-Emerick Aubameyang, Robert Lewandowski i Timo Werner, ali čini se da se na kraj iskristaliziralo kako Real najviše želi engleskog napadača koji je eksplodirao prošle sezone, a dobro je krenuo i u novu sezonu. Perezu je zanimljiv i po marketinškom potencijalu, jer se radi o Englezu, a zna se koliko je bogato britansko tržište i koliki je utjecaj njihovih medija u svijetu.

Perez je to odavno spoznao, formula s Davidom Beckhamom i još nekim engleskim igračima u prvom mandatu, pokazala se jako uspješnom na financijskom planu. Osim toga, Real i Tottenhama već godinama odlično surađuju, osim Balea Londonci su prodali Madriđanima i hrvatskog vezanjaka Luku Modrića, koji je postao jedan od ključnih igrača Reala. S obzirom na prikazane igre i na činjenicu da Modrićeva cijena nije bila prevelika, Hrvat se pokazao vrlo isplativom investicijom na više razina.

Zinedinu Zidaneu navodno se sviđa kombinacija koja uključuje odlazak Balea i dolazak Kanea, koji bi prema svemu sudeći objeručke prihvatio prelazak u Real. Zidane bi jednim udarcem ubio dvoje muhe. Francuz bi na taj način zaštitio svojeg sunarodnjaka i očiglednog ljubimca Benzemu, kojeg bi povukao s mjesta centarfora na desnu krilnu poziciju, koju je do sada držao Bale, a na njegovo mjesto bi instalirao Kanea, dok bi Ronaldo ostao na lijevoj strani.

Benzemi bi taj raspored više odgovarao, jer on je ionako više paker nego egzekutor, dok je Kane klasični golgeter. Real bi na taj način vjerojatno profitirao na planu napadačke učinkovitosti odnosno realizacije, a Baleov odlazak ne bi se trebao previše osjetiti.

E sad, ako i dođe do trampe, što će ona uključivati? Čelnik Tottenhama Daniel Levy poznat je kao tvrd pregovarač i nema šanse da bi pristao na razmjenu koja ne bi uključivala i značajnu financijsku zaradu. Levy navodno traži za Kanea dvjestotinjak milijuna eura i teško da bi za Balea dao više od stotinu milijuna. Ako Real spusti cijenu za Kanea, logično je zaključiti da će morati spustiti i Baleovu cijenu.

U Tottenhamu nisu vesla sisali, jako dobro znaju da se s Baleom nikad ne zna što se tiče ozljeda. Moguće je da u razmjenu bude uključen još poneki igrač s obje strane. Real je živo zainteresiran i za Delea Allija, no i njegova je cijena paprena i teško da se dva tako velika transfera mogu realizirati u jednom prijelazom roku. Vjerojatnije je da će taj posao biti ostavljen za neki budući prijelazni rok, ako do transfera ikada i dođe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider