Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvod u veliku feštu

Torcida bakljadom proslavila 65. rođendan: Vrhunac proslave u nedjelju

Utakmica osmine finala Kupa Lekenik - Hajduk protekla je u svečarskom raspoloženju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Torcida je na utakmici u Lekeniku započela proslavu 65. rođendana koja će trajati sve do nedjelje. U 65. minuti utakmice osmine finala Kupa najstarija navijačka skupina u Europi napravila je bakljadu zbog čega je dvoboj bio nakratko prekinut. Torcidašima je susret s niželigašem nedaleko Siska bio uvod u feštu jer najavili su i druge aktivnosti tijekom nadolazećeg vikenda.

Kup: Petarda Hajduka i trica Rijeke uoči Jadranskog derbija

U splitskom gradskom kotaru Pujanke spomen obilježje je posvećeno za 43 poginula branitelja iz tog splitskog naselja tijekom Domovinskog rata od kojih su većinom bili članovi Torcide. Ta je spomen ploča otkrivena prošle godine 28. listopada jer se na taj način uz odavanje počasti žrtvama Domovinskog rata iz tog splitskog gradskog naselja ujedno obilježava i godišnjica osnutka Torcide.

"U najtežim vremenima kada je trebalo braniti Hrvatsku članovi Torcide iz Pujanke su prvi ustali u obranu svoje Domovine Hrvatske i svojega grada Splita i svojeg Hajduka. Torcida i hrvatski branitelji su jedno tijelo i jedna duša", istaknuo je predsjednik splitskog gradskog kotara Pujanke Petar Gujić koji je i član Torcide. Nazočnima se na svečanosti u gradskom kotaru Pujanke obratio i gost iz Kutine i vukovarski branitelj Damir Markuš koji je torcidašima čestitao 65. rođendan rekavši kako se nikada ne smije zaboraviti doprinos Torcide u Domovinskom ratu.

Na spomen obilježje u gradskom Kotaru Pujanke, posvećeno žrtvama Domovinskog rata iz toga naselja, vijence su položila izaslanstva stradalničkih i veteranskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Splita i splitsko-dalmatinske županije te izaslanstvo Torcide koje je dobilo buran pljesak nazočnih.

Dodajmo kako će u petak u Klubu navijača biti održan party uz goste iznenađenja na koji su svi pozvani, a u nedjelju, kad Hajduk u izravnom obračunu za prvo mjesto dočekuje Rijeku, druženje u Klubu navijača počinje već u 13:00. Polazak kortea s Pjace prema Poljudu zakazan je za 16:00, a u 17:00 počinje utakmica za koju su najavili prigodnu koreografiju i pobjedu Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider