Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako bez njega?

Šok u Madridu: Nova ozljeda teško pogodila Real!

Novi težak udarac u ovoj sezoni zadobio je madridski Real...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek što se na travnjak vratio hrvatski reprezentativac Luka Modrić Real Madrid je zadesila nova katastrofalna vijest. Toni Kroos zaradio je frakturu pete metatarzalne kosti u desnom stopalu, zbog čega će izbivati s travnjaka barem mjesec i pol dana.

Kroos je ozljedu zaradio u posljednjoj utakmici Primere kada je Real s 3:0 pobijedio Leganes. Njemački veznjak odigrao je svih 90 minuta, no je čini se bila pogreška. Nakon jednog žustrijeg starta Kroos je procijenio da može nastaviti i čini se da je ostatak utakmice odigrao s frakturom u stopalu.

Prvi pregledi u Madridu ustanovili su da je riječ o frakturi pete metatarzalne kosti u stopalu, a zbog iste ozljede James Rodriguez je pauzirao dva, a Marcelo tri mjeseca. Riječ je o kosti u stopalu koja se spaja s malim nožnim prstom.

Ozljeda znači da će Kroos propustiti gradski derbi protiv Atletico Madrida koji je na rasporedu za 11 dana te prvi "el clasico" sezone 3. prosinca na Nou Campu.

Nijemac je u izostanku Luke Modrića bio glavni igrač sredine terena. U dosadašnjih 11 kola Primere podijelio je šest asistencija i upisao jedan pogodak. Kako će Real reagirati na ozljedu još jednog krucijalnog igrača sredine terena teško je reći, no ova ozljeda znači da se ponovno otvara dodatna minutaža za našeg Matea Kovačića.

Podsjetimo, Kova je prve prave prilike počeo dobivati kada se ozlijedio Casemiro, a nedugo nakon toga i Luka Modrić. Kovačić je maksimalno iskoristio svoju priliku, a to je vidljivo iz komplimenata trenera Zidanea, ali i komentara madridskih kritičara koji su priznali da se hrvatski reprezentativac izborio za minutažu u "kraljevskom klubu".

Ovo je samo nastavak "crnog niza" ozljeda koje prate Real ove sezone. Zbog ozljeda su ove sezone izbivali Cristiano Ronaldo (propustio početak sezone zbog oporavka od ozljede na Euru), Marcelo, Sergio Ramos, Casemiro, Luka Modrić, Karim Benzema, Pepe i sada Toni Kroos.

Osim problema s ozljedama Real prati i problem efikasnosti u napadu. Poznati napadački trojac BBC (Bale, Benzema i Cristiano Ronaldo) zabio je u Primeri svega 14 pogodaka i upisao četiri asistencije ove sezone. Unatoč svim spomenutim poteškoćama Real je i dalje vodeći sastav prvenstvene ljestvice s dva boda više od Barcelone i pet od Villarreala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider