Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
krah BBC-a

MSN više nije najubojiti napad današnjice: Pojavila se tri ubojita trojca!

Mnogi vjeruju da nema ubojitijeg napadačkog trojca na svijetu od Messija, Suareza i Neymara, no to nakon prošlog vikenda nije točno...

Uskoro će jedna trećina nogometne sezone biti iza nas. Talijani su minulog vikenda odradili 12. kolo dok su Španjolci i Englezi kompletirali 11. Razlog zbog kojeg spominjemo ove tri lige je taj što ćemo usporediti četiri-pet najubojitijih napadačkih trojaca u ligama "petice", ujedno i na svijetu.

Takozvani MSN i BBC dobili su opaku i žestoku konkurenciju. Za one koji ne znaju, MSN je skraćenica za napad Barcelone (Messi, Suarez, Neymar), dok je BBC napad Reala (Benzema, Bale, Cristiano Ronaldo). Ta dva trojca bili su glavna tema svih razgovora u prošloj sezoni kada je u pitanju napad, no ove sezone pojavila su se još tri "trozupca" koji siju strah i trepet svakoj obrani.

Riječ je o napadima Rome, Liverpoola i Chelseaja. Liverpoolov napad čine Saidio Mane, Philippe Coutinho i Roberto Firmino. Nazovimo taj napad FMC. Romin napad sačivanjavaju Edin Džeko, Mohamed Salah i Diego Perotti. Neka taj napad bude PES (Perotti, Edin, Salah).

Vjerovali ili ne MSN nije naubojiti napad današnjice. Nije ni BBC, a nije ni razigrani Liverpoolov trojac FMC. Riječ je o Rominom trolistu u vrhu napada koji je kombinirano u domaćem prvenstvu zabio 21 pogodak i upisao 12 asistencija! MSN je poravnat po asistencijama, ali je za jedan pogodak slabiji od FMC-a.

Džeko je najubojiti "topnik" Rome s 10 golova, što je ujedno najveći broj pogodaka od svih spomenutih napadača u tekstu. BiH reprezentativac je pridodao i četiri asistencije. Salah je zabio osam, uz pet asistencija, a Perotti tri uz isto toliko asista.

Messi je zabio osam, baš kao i Suarez, dok je Neymar pridodao upola manje pogodaka. Brazilac je zato najbolji asistent s pet dodavanja za gol, Suarez ima četiri, a Messi tri.

Liverpoolov trojac ne zaostaje mnogo za Rominim trolistom i MSN-om. Dosada su kombinirano zabili 16 golova i podijelili 12 asistencija. Mane je najefikasniji sa šest golova, a Coutinho i Firmino su pridodali po pet pogodaka i isto toliko asistencija. Mane je upisao i dvije asistencije.

BBC je ove sezone, većim dijelom zbog ozljeda, doživio krah. Ronaldo, Bale i Benzema kombinirali su dosada 14 golova i svega četiri asistencije. Ronaldo i Bale zabili su pet pogodaka, dok je Benzema pridodao četiri. Portugalac ima dvije asistencije, a Velšanin i Francuz po jednu.

Probuđeni Chelseajev trojac uz bok najboljima

Primjerice, osjetno efikasniji su napadi Chelseaja i Manchester Cityja. Momčad Antonia Contea je proigrala u posljednjih pet utakmica u kojima je zabila 16 i pritom nije primila nije pogodak! Chelsea je do tog uspjeha i drugog mjesta Premierlige predvodio trojac Diego Costa (9, 3), Eden Hazard (7, 1) i Pedro (2, 5). Dali su čak i više pogodaka od trojca iz Liverpoola, 18 na prema 16, ali su samo malo slabiji gledajući ukupno i međusobne asistencije (12-9).

Spomenimo da je od Realova napada bolji i napad Manchester Cityja, koji je kombinirano zabio 14 golova i upisao 10 asistencija. Sergio Agüero je zabio osam golova, Raheem Sterling četiri uz tri asistencije, dok je Kevin De Bruyne postigao dva gola, ali upisao čak sedam asistencija.

Lijepo je vidjeti da se "rađaju" nove ubojite trojke, a ne da samo pričamo o Barci i Realu. Jürgen Klopp je stvorio "čudovište" od Liverpoola koji je minulog vikenda zasjeo na vrh engleske Premierlige ponajviše zahvaljujući nezaustavljivom trojcu. Isto vrijedi i za Romin napad koji drži momčad u kakvom takvom priključku za vodećim Juventusom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider