Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Večeras od 20:30

Teški ispiti za Rijeku i Split: Fradi na Kantridi, Izraelci u Parku mladeži

Osim Hajduka, još dva hrvatska kluba večeras čekaju nastupi u drugom pretkolu Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke igraju prvu ovosezonsku utakmicu. Nakon lanjskog velikog uspjeha i ulaska u Europa ligu Rijeka je u ždrijebu drugog pretkola ove sezone dobila jednog od najjačih klubova među nenositeljima - Ferencvaros.

VIDEO - Hajduk večeras u Irskoj: Evo zašto su Splićani 'na iglama'

S početkom u 20:30 na Kantridi Riječani ugošćuju najveći mađarski klub, koji je do ovog sraza uz dosta muke eliminirao Sliemu Wanderers u prvom pretkolu (1:1 na Malti pa 2:1 u Budimpešti). Međutim, popularni Fradi se diže, konstantno pojačavaju momčad, a na klupi im sjedi Thomas Doll, bivši trener Hanse, HSV-a, Lazija, Eintrachta i Barija.

"Još nakon ždrijeba sam rekao da nismo imali sreće. Moćan protivnik nas čeka, bit će to spektakl na punoj Kantridi. Pokušavali smo skupiti što više informacija o njima, nadam se da ćemo biti dovoljno taktički odgovorni i hrabri u napadu", priželjkuje trener Rijeke Matjaž Kek, koji ima problema sa sastavljen momčadi.

Knežević, Marić, Močinić i Maleš su ozlijeđeni i neće igrati danas, a vjerojatno niti u uzvratu, dok je upitan nastup Ivana Krstanovića.

Vjerojatni sastav Rijeke:

Vargić, Tomečak, Samardžić, Mitrović, Leovac, Brezovec, Jajalo, Moises, Jugović, Sharbini, Kramarić

RNK Split očekuje novi europski izazov. Nakon što su Crveni kao četvrtoplasirana momčad HNL-a u natjecanje krenuli u prvom pretkolu gdje su eliminirali armensku Miku s ukupnih 3:1, večeras ih u Parku mladeži, također s početkom u 20:30 očekuje puno zahtijevniji suparnik Hapoel Beer Sheva.

Viceprvak Izraela mnogo je uložio u momčad, i u samom ždrijebu su bili postavljeni za nositelje, ali Ivan Matić, trener RNK Splita, uvjeren je da njegova momčad može dobro reagirati.

"Uza svo poštovanje prema Hapoelu, nemamo se razloga uplašiti. Pobjeđivali smo na našem stadionu i jače momčadi, ako je pao Dinamo, može i Hapoel", smatra Matić, kojem na listi ozlijeđenih igrača nedostaje tek Kvesić.

Vjerojatni sastav Splita:

Vuković, Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević, Vidović, Vojnović, Bagarić, Erceg, Glavina, Bilić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider