Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
10 godina je prošlo

VIDEO - Hajduk večeras u Irskoj: Evo zašto su Splićani 'na iglama'

Hajduk večeras igra prvu službenu utakmicu u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon niza prijateljskih dvoboja došlo je vrijeme da vidimo kako Hajduk izgleda u natjecateljskom nogometu.

U prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige od 20:45 po našem vremenu Hajduk je gost Dundalka, trenutno vodeće momčadi u Irskoj.

Splićani su favoriti uoči današnje i uzvratne (24. srpnja) utakmice, ali protiv Dundalka pristup mora biti maksimalno ozbiljan. Uostalom, prije 10 godina Hajduk je eliminiran od tadašnjeg irskog prvaka Shelbournea, čiju su momčad mahom činili amateri. Dundalk je danas kvalitetniji nego Shelbourne 2004., pa je razumljiv oprez s kojim Bijeli pristupaju Ircima.

"Dobro smo se spremili, maksimalno smo motivirani da prođemo Irce, pogotovo jer smo i u trećem pretkolu nositelji. Ono što je bilo sa Shelbourneom ne smije se ponoviti", istaknuo je kapetan Mario Maloča.

Inače, Hajduk i Dundalk su se već jednom susreli u europskim natjecanjima. Davne 1977. u osmini finala Kupa pobjednika Kupova Hajduk je u Dundalku izgubio 1:0, ali onda je na Starom placu trijumfirao s 4:0 i plasirao se u četvrtfinale, gdje je na jedanaesterce ispao od bečke Austrije.

Igor Tudor uoči ove utakmice imao je problema s ozlijeđenim igračima. Nema Sušića, Bencuna i Abdukholikova, pa se očekuje da bi priliku mogao dobiti 16-ogodišnji Nikola Vlašić.

Vjerojatni sastav Hajduka:

Stipica, Vršajević, Maloča, Milović, A. Milić, Bradarić, Caktaš, Vlašić, Kouassi, Maglica, Gotal

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider