Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jednim udarcem dvije muhe

Tajni plan Barcelone za Messija i Coutinha: Samo da Hrvatska ne nastrada!

Barcelona razrađuje planove za završni dio sezone...

Lionel Messi i Philippe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Trener Barcelone Ernesto Valverde priprema tajni plan za Lionela Messija, koji uključuje i Phillipea Coutinha, spekuliraju pojedini španjolski mediji. Valverde želi u sljedeća tri kola riješiti prvenstvo, a onda će dozirati Messija kako bi što spremniji dočekao završnu fazu Lige prvaka.

Na taj način ispunit će i Messijevu želju, ali i želju Argentinskog nogometnog saveza da što svježiji dočeka Svjetsko prvenstvo, gdje ga u skupini čekaju okršaji s Hrvatskom, Islandom i Nigerijom. Ne treba previše pojašnjavati što za protivnike Argentine znači odmoran i svjež Messi. Nadajmo se da Hrvatska neće nastradati...

Barcelona večeras igra prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, a potom je u razmaku od 24. veljače do 4. ožujka čekaju tri ligaške utakmice u kojima želi zacementirati titulu prvaka. Barca prvo dočekuje Gironu, onda ide u goste Las Palmasu i potom slijedi veliki derbi s Atleticom na Camp Nouu, što je vrhunac mini-rasporeda i prilika za praktičku potvrdu naslova prvaka.

Lionel Messi protiv Hrvatske (Foto: AFP) Lionel Messi protiv Hrvatske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako i Barcelona i Atletico upišu pobjede u sljedeća dva kola, što nije posve izvjesno jer Atletico mora na teško gostovanje kod Seville pa čeka Leganes, Katalonci će dočekati Madriđane sa sedam bodova prednosti te bi s pobjedom u derbiju otišli na deset bodova razlike, a to bi, realno, bio kraj nadanja za Rojiblancose da ih mogu dostignuti i prestići.

Navodno je Valverdeov plan da nakon toga Messi u domaćem prvenstvu igra samo domaće utakmice, među kojima je i "el clasico", dok će u gostima njegovu poziciju zauzeti Coutinho. Messi bi prema tom računu odigrao još šest ligaških utakmica, od ukupno 11 koliko bi ostalo do kraja prvenstva, finale Kupa kralja i mogućih šest utakmica u Ligi prvaka, ako Barca ode do finala.

Valverde bi tim potezom jednim udarcem ubio dvije muhe: Messija bi odmorio, a Coutinhu bi dao šansu da uhvati kontinuitet utakmica i dostigne višu razinu forme koja mu ovom trenutku nije na naročitoj visini.

Plan izgleda sasvim realnim i dostižnim, a za ispunjenje plana jasno je da će ključna utakmica biti ona s Atleticom. Za ukupnu atmosferu na Camp Nouu naravno da je iznimno važna večerašnja utakmica s Chelseajem na Stamford Bridgeu. Dobar rezultat za uzvrat 14. ožujka, to bi bio i remi, Valverdeu bi znatno olakšao provođenje navedenog plana, dok bi eventualni poraz, posebice uvjerljiv, uzdrmao momčad i narušio kompletnu atmosferu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider