Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon svega...

Bilić ipak bez ugovora: 'Moram se uvjeriti da nije samo imao sreće'

Suvlasnik West Hama David Sullivan objavio ono o čemu svi šute...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je ove sezone srušio Arsenal, Liverpool, Manchester City, Tottenham, Everton, Chelsea i remizirao s Manchester Unitedom, to možda neće garantirati našem Slavenu Biliću novi ugovor s West Hamom kako je bilo najavljeno za kraj ove sezone. Točnije, ako slobodno možemo interpretirati riječi suvlasnika West Hama Davida Sullivana, Bilić će morati ponoviti barem dio tih rezultata ako želi novi ugovor.

"Dat ću Slavenu novi ugovor, ali ne prije siječnja 2017. godine. Želim se uvjeriti da nije čudo na jednu sezonu. Uvjeren sam da nije, ali o ugovoru ćemo razgovarati u siječnju ili na kraju iduće sezone", rekao je Sullivan pa pohvalio hrvatskog stručnjaka.

"Siguran sam i u to da ga zanima isključivo projekt West Hama. Ne novac. Kao izbornik reprezentacije dobivao je 2000 funti tjedno, a mogao je imati puno puno više da je vodio bilo koji klub u Engleskoj ili nekoj drugoj zemlji. Njega samo zanima da izvuče najbolje iz svojih igrača i tek onda da za to bude financijski nagrađen".

Bilić je s West Hamom trenutno na petom mjestu prvenstvene ljestvice s jednim bodom manje od četvrtoplasiranog Manchester Cityja, koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Osim toga 'čekićari' su u prilici zaigrati u polufinalu FA Cupa, ali za to im je potrebna pobjeda na svom Boleyn Groundu protiv Manchester Uniteda.

Mnogi se pitaju ima li Bilić doista puno sreće u svojoj prvoj sezoni u Premierligi kao menadžer? Neke je utakmice čudesno okretao, a u nekima imao sreće da suparnici nisu iskoristili brojne šanse. Biliću i West Hamu se ne smije umanjivati nijedna pobjeda, nijedan bod i nijedan rezultat. Sve je bilo u potpunosti zasluženo i vjerujemo da će tako nastaviti do kraja ove, a potom i u idućoj sezoni. 

Podsjetimo i da će u idućoj sezoni Bilić na suprotnoj strani imati po mnogima dvojicu najboljih menadžera današnjice Pepa Guardiolu (Manchester City) i Josea Mourinha (Manchester United). Još jedno veliko ime protiv kojeg će se možda sudariti je Antonio Conte kojeg se najviše povezuje s Chelseajem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider