Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ako prihvati ponuđeno

Bolje nije moglo: Slaven Bilić ulazi u povijest West Hama!

Slaven Bilić ove sezone radi fenomenalan posao na klupi West Hama, a klub ga je odlučio nagraditi za dosadašnje rezultate...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham trebao bi Biliću ponuditi novi, petogodišnji ugovor koji bi ga u klubu zadržao sve do 2021. godine. Veliko je to priznanje za bivšeg hrvatskog izbornika, koji bi time ušao u povijest kao najdugovječniji trener 'Čekićara' od osnutka Premierlige nakon Harryja Redknappa (vodio West Ham od 1994. do 2001.).

Podsjetimo, 47-godišnji Bilić stigao je u West Ham iz Bešiktaša i potpisao ugovor na tri godine. Međutim, 'Čekićari' su postali jedno od najvećih iznenađenja Premierlige, a Bilić je posebno impresionirao u susretima s velikanima.

West Ham trenutno drži šesto mjesto u prvenstvu i ima priliku plasirati se u 5. kolo FA kupa. Da je na početku sezone to netko ponudio navijačima romantičarskog kluba iz istočnog Londona, objeručke bi prihvatili. Zato i ne čudi novi ugovor za hrvatskog trenera.

Bilić je ove sezone dvaput slavio protiv Liverpoola, srušio je Manchester City i pobijedio Arsenal na Emiratesu. No, to nije sve. West Ham još može izboriti Europsku ligu sljedeće sezone kada se seli na novi stadion – Olimpijski u Londonu.

Bilićev pristup impresionirao je klupske čelnike. I njegov stil igre dobro je prihvaćen u klubu, dok su se pojačanja Dimitri Payet i Manuel Lanzini pokazali punim pogotkom. Bilić se prošlog utorka susreo sa suvlasnikom kluba Sullivanom, a na dnevnom redu bile su ambicije West Hama i dugoročna stabilnost kluba u koje se trenutno uklapa i hrvatski stručnjak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider