Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Optimizam za derbi

Sijeva sa svih strana: Hajdukov napad u sjajnoj formi

Razigrani Splićani su u dosadašnjem dijelu sezone u svim natjecanjima postigli nevjerojatna 42 gola!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U tri posljednje utakmice Hajduk je do tri pobjede stigao s postignutih 16 golova i s velikim optimizmom čeka veliki derbi protiv Dinama koji se igra iduće nedjelje (2. listopada) na Maksimiru s početkom u 17:00.

Nakon 10 odigranih kola Bijeli na kontu imaju šest pobjeda te po dva remija i poraza, a poslije nesretnog ispadanja iz Europe od Maccabija mogli su se u miru posvetiti domaćim obvezama. Hajduk je nakon toga uzeo 10 od 12 mogućih bodova, remiziravši s Interom u Zaprešiću.

Marijan Pušnik priznaje da je pred njim i njegovim igračima još puno posla kako bi napredovali do razine koju priželjkuje slovenski stručnjak, ali napredak je već sad vidljiv.

Dugo vremena Splićani nisu imali ovoliko napadača i napadački orijentiranih igrača koji redovito zabijaju, asistiraju i sudjeluju u završnici akcija.

Svi stigli bez odštete

Kad su klasični napadači u pitanju, Pušnik ima slatke brige. Ganac s talijanskom putovnicom Ahmed Said Said je počeo zabijati i u prvenstvu i isprofilirao se kao prvi špic. Do rujanskih dvoboja sa Slaven Belupom i Cibalijom Said je postigao po gol u Rumunjskoj protiv Iasija te Maccabiju u Izraelu da bi Koprivničancima i Vinkovčanima tijekom ukupno 140 minuta provedenih na terenu zabio tri gola i upisao asistenciju.

Pet golova i četiri asistencije trenutni je učinak Saida u bijelom dresu - nije uopće loše za igrača koji je, kao i svi ovog ljeta izuzev Zvonimira Kožulja, doveden bez odštete.

Čudesni Ohandza

Što tek reći za Francka Ohandzu? Fantastični Kamerunac skupio je 650 minuta i pritom zabio osam golova (ima i četiri asistencije). Da nema zdravstvenih problema, Ohandza bi već odavno igrao u nekom respektabilnom klubu iz liga petice. Veliki je dobitak za Hajduk činjenica da mu je stanje sve bolje uslijed čega je ove sezone već prikupio više minuta nego u cijeloj prošloj.

Protiv Cibalije se Pušnik odlučio upariti Saida i Ohandzu u vrhu napada što se pokazalo kao odličan potez. Bude li trener Bijelih češće se odlučivao za tu varijantu, mogli bismo gledati u nastavku sezone gledati super efikasan Hajduk, koji je trenutno s 23 gola najefikasnija momčad HNL-a.

Futacs proigrao, ali tek treba dokazati da je 'A klasa'

Marko Futacs treći je dio napadačkog trozupca Bijelih. Mađara je Pušnik kod dovođenja predstavio kao 'A klasu', naznake da bi mogao biti pravo pojačanje počeo je davati u proteklih tjedan dana, kada je Slavenu, Jalžabetu u Kupu te Cibaliji postigao četiri gola i dvaput asistirao.

U golovima i asistencijama najveću ispomoć navedeni trio ima u dvojici krila. Fran Tudor postao je sinonim borbenosti za bijeli dres i nagradu za to dobio je u obliku po pet golova i asistencija.

Erceg ugodno iznenađenje

Tudor općenito od dolaska u Hajduk ima jako dobru statistiku (14 + 14) te njegove brojke i nisu neko iznenađenje, ali jesu one koje ima Ante Erceg. U Hajduk je Erceg stigao nakon što se odrekao unosnog ugovora u Turskoj i nije se znalo što se točno može očekivati od njega.

Pet golova i četiri asista isporučio je Erceg koji je bio starter u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, ali pitanje je hoće li zaigrati u derbiju jer je protiv Cibalije ozlijedio aduktor.

Ukupno je Hajduk ove sezone zabio 42 gola što je podatak koji na težini dobiva prilikom usporedbe s glavnim konkurentima - Dinamo je svima natjecanjima postigao 34, a Rijeka 26.

Zagrepčani i Riječani ipak su ispred na ljestvici jer su u međusobnim okršajima s po četiri komada 'zaledili' Poljud. Upravo zbog toga će nedjeljni derbi na Maksimiru biti veliki Hajdukov test i pokazatelj je li i koliko realno očekivati da se Bijeli upuste u dugu utrku za naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider