Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preživjeli gostovanje

Jedan od najtrofejnijih engleskih klubova se vraća iz ponora: Još samo 90 (ili 120) minuta

U dvoboju nekadašnjih sudionika Premierlige izborili su prolaz u finale doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premierliga je završila, ali ne i nogometna uzbuđenja na Otoku.

Nakon dvaju dramatičnih uzvratnih utakmica saznali smo da će u finalu doigravanja za Premierligu se sastati Aston Villa i Derby County, poznat je i prvi sudionik razigravanja za plasman iz treće (League One) u drugu ligu (Championship).

To je Sunderland koji je u dvije utakmice s ukupnim rezultatom 1:0 eliminirao Portsmouth. U prvoj utakmici prije nekoliko dana bilo je 1:0 za Sunderland dok ovog četvrtka na jugu Engleske u revanšu nije bilo golova.

Sunderland tako čeka boljeg iz ogleda Charltona i Doncastera (Charlton je u prvoj utakmici slavio u gostima s 2:1).

Imaju jednako titula kao City i Chelsea

U dvoboju dvaju klubova duge i bogate prošlosti, uspješnijim se pokazao Sunderland. Za mlađe generacije naših čitatelja to je možda mali i beznačajni klub, ali Sunderland je ustvari sve suprotno od toga - tijekom svojih 140 godina postojanja oni su u šest navrata bili prvaci Engleske. Usporedbe radi, po šest titula imaju i Manchester City i Chelsea.

Sunderland je dva puta osvajao i FA Cup, dok u Europi nije imao značajnijih uspjeha.

Iza njih su dvije godine iz noćne more jer su 2017. ispali iz Premierlige u Championship, a onda i 2018. iz Championshipa u League One, oba puta kao posljednji na ljestvici. Sveti cilj kluba za ovu sezonu bio je ekspresni povratak među drugoligaše u čemu nisu uspjeli izravno (nisu bili među prva dva kluba nakon 46 kola nego tek na petom mjestu), ali su dobili priliku kroz play-off. I evo, još ih 90 (ili možda 120) minuta dijeli od željenog plasmana u Championship.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider