Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva utakmica

Potpuna ludnica: Lampardov Derby spektakularno okrenuo Leeds i stigao nadomak Premierlige

Leeds je imao 1:0 iz prve utakmice i poveo je u drugoj, ali na kraju su slavili puleni Franka Lamparda.

Frank Lampard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Derby Countyja i Aston Ville izborili su plasman u finale doigravanja za plasman u Premierligu koje će se igrati 27. svibnja na Wembleyju.

Direktan plasman u elitni razred engleskog nogometa izborili su Norwich City i Sheffield United, dok će se za preostalu kartu boriti Derby County i Aston Villa.

Derby je u ludom uzvratnom susretu polufinala na gostovanju pobijedio Leeds United s 4:2 nakon što je na svom travnjaku izgubio s 0:1.

Leeds je poveo u 24. minuti golom Stuarta Dallasa, no gosti su potom okrenuli rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Marriott (45), Mount (47) i Wilson (58-11m).

Dallas je u 62. minuti smanjio na 2:3 vrativši Leeds u život. Međutim, susret je prelomila glupost švicarskog braniča Gaetana Berardija koji je u 78. minuti dobio crveni karton nakon što je dva žuta kartone sakupio u svega 10 minuta.

Derby, koji vodi legenda Chelseaja Frank Lampard, šest minuta kasnije iskoristio je igrača više kada je Marriott zabio svoj drugi gol na utakmici. U 90. minuti i gosti su ostali s igračem manje nakon što je ''pocrvenio'' Scott Malone, no Leeds nije uspio smanjiti na 3:4 i odvesti utakmicu u produžetke.

U utorak je Aston Villa izborila finale boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv West Bromwich Albiona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider