Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bliži li se njegov kraj?

Šukerov status quo u HNS-u: Na papiru med, mlijeko i demokracija, a u stvarnosti...

Gubi li Davor Šuker moć u hrvatskom nogometnom savezu? Predsjednik HNS-a, pokušao je pokrenuti smjenu Nenada Gračana, izbornika mlade reprezentacije, no naišao je na odbijenicu gotovo svih članova izvršnog odbora koji poručuju: "Jednoumlje više ne prolazi."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Gračan je i dalje u sedlu i to zahvaljujući članovima Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Predsjednik HNS-a Davor Šuker poslao je e-mail svim članovima Izvršnog odbora o Gračanovoj smjeni no nitko nije bio na istoj valnoj duljini s njim. Dovoljno za pitati kakvu su poruku Kustić i društvo htjeli poslati Šukeru.

"Ne zamjera se ništa, time smo pokazali da svaki član IO ima svoje mišljenje, naravno da ne bi bilo bivših priča o jednoumlju. Ovako smo pokazali jednoumlje", izjavio je Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a, za Dnevnik Nove TV.

Kustićeve rečenice izašle su u priopćenju na službenim stranicama HNS-a uz dodatak...

"Istovremeno, takva odluka ni na koji način nije izraz nepovjerenja prema predsjedniku Davoru Šukeru koji je demokratski izabran za predsjednika Saveza i iza kojeg je sedam godina izuzetnih uspjeha na sportskom i financijskom planu u rukovođenju Saveza."

Medo: Šuker je već odavno izgubio povjerenje

Na papiru med, mlijeko i demokracija... No, iza brda čini se da se stvari već dugo okreću protiv Šukera.

"On je već odavno izgubio povjerenje Izvršnog odbora, njih 12 je glasovalo protiv smjene Gračana, njih četvorica nisu odgovorili ni da ni ne tako da je evidentno da nema potporu", smatra Ivica Medo, kolumnist portala GOL.hr.

Davor Šuker, Andrej Plenković, Marijan Kustić i Gordan Jandroković (Photo: Igor Kralj/PIXSELL) Šuker doživio totalni debakl: Stao je na žulj moćnim "igračima" i morat će platiti cijenu divider

Šuker predsjedava HNS-om od 2012. a krajem 2017. je dobio novi mandat.

Mandat Davora Šukera traje još dvije godine, njegovu eventualnu smjenu mogu pokrenuti članovi IO HNS-a tako da sazovu izvanrednu Skupštinu u kojoj će se izglasavati povjerenje predsjedniku HNS-a.

Za smjenu je potrebna natpolovična većina svih skupštinara. S druge strane Nenad Gračan je, čini se, ni kriv ni dužan tako ostao na klupi. Mladi Vatreni igrom definitivno nisu oduševili na Euru.

Kustić: Gračana drži rezultat

"Svakog izbornika drži rezultat, tako će biti i s Gračanom", napominje Kustić.

Je li njega onda drži rezultat s Eura ili ne?

"Pa dobro, plasirali smo se nakon 15 godina na Europsko prvenstvo, to je bio veliki uspjeh."

Gračan je, čini se, postao samo instrument pokazivanja mišića Izvršnog odbora prema Šukeru.

"Mislim da su ljudi iz Izvršnog odbora zauzeli stav da je važnije ovaj put podržati izbornika; iz razloga da pokažu kako su dosljedni jer su i prije Eura to najavili, ali i da pokažu raznim silama sa strane koje se petljaju u rad Saveza da ne mogu uzeti HNS u svoje ruke", zaključuje Medo.

Prva sljedeća sjednica Izvršnog odbora trebala bi biti za desetak dana. Hoćemo li saznati miniranje nekog novog Šukerovog prijedloga ostaje nam za vidjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider