Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tužba zbog klevete

VIDEO Šuker na sudu: 'Moram oprati ljagu sa svog imena'

Sadašnji predsjednik tužio je bivšeg potpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, susreli su se predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i Ivan Brleković, kojeg Šuker tuži zbog klevete.

Bivši potpredsjednik HNS-a krajem 2014. optužio je Šukera za neracionalno trošenje novca Saveza.

Na dan kada je hrvatska reprezentacija započela sa završnim pripremama za nastup na EURU, predsjednik saveza pojavio se na sudu.

"Moram ovdje oprati ljagu sa svog imena, sa svog lica i nadam se da će puno ljudi u Hrvatskoj shvatiti da ne mogu ići baš tako javno govoriti, a pogotovo jedan odvjetnik koji može iznositi laži i neistine u medijima", kazao je Šuker.

Brleković, inače bivši potpredsjednik HNS-a, mu je odgovorio:

"Nisam rekao da je on potrošio. Rekao sam da je spiskao. Spiskati naprosto znači, i prema Krleži i u svjetskoj književnosti, taj pojam ima značenje da se s tuđim novcima, dakle u ovom slučaju društvenim novcima, da ih trošite onako malo lagodnije nego što bi to možda trebalo biti. Dakle, ni u kom slučaju nisam rekao da je on nešto ukrao ili pronevjerio."

Nakon sata književnosti, uslijedio je sat ispitivanja. U svojstvu svjedoka bio je privatni tužitelj Davor Šuker.

"Ja sam imao niz pitanja u vezi njegovih troškova putovanja u SAD-u, vrlo je čudno da se on nije mogao sjetiti ni koliko je puta bio u Americi ni kada je to bilo. Pa, s obzirom na to vidjet ćemo u daljnjem tijeku postupka koliko će taj njegov iskaz biti relevantan za sud", napomenuo je Brlekovićev odvjetnik Berislav Živković.

Živković kaže kako je Šuker sudu dostavio dopis HNS-a u kojem stoji kako je na sva putovanja u SAD te 2014. godine potrošio 3.000 dolara.

"Vjerujte mi, rekao sam i u sudnici, što me najviše pogodilo. Kad su igrali Rijeka i Sevilla na Sanchez Pizjuanu bila je jedna pancarta, ne znam sad reć' na naš, bio je jedan slogan, na papiru je pisalo 'Šuker, lopov'. Sve vam to govori da je vrlo teško i da ću se boriti i da će mi i poslije ovog suda, ako sve prođe kako treba, ići ćemo na privatnu tužbu za naknadu štete, jer ponavljam trebamo stati", kaže Šuker.

Na idućem ročištu trebalo bi se saznati koliko su točno iznosili troškovi na službenoj kartici, jer sud je naložio da se dostavi ispis troškova iz računovodstva HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider