Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Uvijek pod naponom'

VIDEO Čačić duhovit na početku priprema za EURO

Akcija EURO je krenula, a na izborniku se nije primjetilo uzbuđenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mir pred prvo veliko natjecanje na izborničkoj klupi Ante Čačić objasnio je na duhovit način.

"Imali ste prilike čitati i slušati da sam nekada imao radio i TV servis, uvijek sam bio pod nekim naponom, tamo je bilo čak i visokog napona, onaj kavez od katodne cijevi, tako da sam adaptiran na to", dobro je raspoložen bio Čačić:

No najteži posao u karijeri je pred njim, a očekivanja su velika, počevši od utakmice s Turcima na startu turnira.

"Ja sam siguran da bi svi bili nesretni da ne prođemo skupinu. Naravno ja bi bio najnesretniji."

Cijele pripreme neće odraditi svi igrači, oni najbolji stići će pred kraj, a naporna klupska sezona diktirat će i izgled priprema.

"Prvo momčad osvježimo od naporna sezone da izniveliramo kroz pripreme opterećenja koja su oni imali unutar ove protekle sezone i naravno kroz ove dvije utakmice i kroz onaj treći tjedan tehnički i taktički posložimo ekipu kako bi trebala funkcionirati na Europskom prvenstvu", zaključio je izbornik.

Oni najmlađi na okupljanje su, kako i priliči, stigli prvi. Vidljivo uzbuđeni jer im se ime našlo na izbornikovom popisu.

"Pa reagirao sam ,ne znam, bio sam pored mame, poljubio mamu, podijelio s obitelji i to je to", izjavio je vratar Dominik Livaković.

Rog: Neću biti razočaran ako ne odem u Francusku

U Francusku neće svi, od 27 pozvanih četvorica će otpasti.

"To će odlučiti izbornik, na meni je da se borim, ja sam mlad tako da neću biti razočaran i ako ne odem u Francusku", kaže Marko Rog.

No, prije Francuske trebaju se prvo slegnuti dojmovi od sezone. Iako je bio na posudbi u Hoffenheimu, Andrej Kramarić uživao je s matičnim Leicesterom u slavlju naslova prvaka Premierlige.

"To je jedan od najboljih osjećaja što sam do sada doživio, jedan fenomenalan događaj koji nikada neću zaboraviti."

Nikola Kalinić: Idemo što dalje, ako može do finala

Hrvatska, koja u petak igra protiv Moldavije u Koprivnici, na Euru nema laku skupinu, a igrači su uvjereni da, uz malo sreće, mogu daleko dogurati.

"Utakmice će sigurno biti teške, sve su to prave ekipe, mi imamo svoje šanse sigurno i želim da doguramo što dalje. Ako može do finala", poželio je Nikola Kalinić.

Pjaca: Najbitniji je momčadski duh

"Mislim da s obzirom na imena da možemo puno, najbitnije je sad stvoriti jedan momčadski duh i da postanemo prava ekipa i da onda možemo puno", smatra Marko Pjaca.

Prvi trening odrađen je ovog petka na Maksimiru, a reprezentacija će se u nedjelju uputiti u Terme Sveti Martin.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider