Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Hvala Rijeci'

Šuker osudio ponašanje navijača Hajduka, Rijeci obećao milijun eura

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker izjavio je u četvrtak prigodom posjeta gradilištu kampa za treninge nogometaša na Rujevici u Rijeci kako će HNS donirati milijun eura za izgradnju tog kampa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovakva infrastruktura potrebna je hrvatskom nogometu. Imamo dobru ligu i izvrsnu reprezentaciju, ali nam nedostaje infrastruktura koja odgovara standardima UEFA-e. Trening kamp na Rujevici trebao bi postati županijski centar za mlade nogometaše. Hvala HNK Rijeci, Gradu Rijeci i svima koji su se u teškoj ekonomskoj krizi odlučili izgraditi ovakvu infrastrukturu i novi stadion. Nogomet je rastući biznis u svijetu, a Hrvatska mora ići ukorak sa europskim standardima'', rekao je Davor Šuker i dodao:

''Ovakva infrastruktura, kakva se gradi na Rujevici, trebala je biti izgrađena prije 20 godina", kazao je Šuker i pozvao druge klubove, gradove i županije da što prije pripreme svu potrebnu dokumentaciju i počnu graditi svoje kampove za trening kao regionalne centre, dodavši da će HNS poduprijeti i njihovu izgradnju.

Po navodima web stranice riječke gradske uprave Šuker je, odgovarajući na pitanja novinara, komentirao utakmicu Hajduk-Rijeka u Dugopolju i osudio ponašanje navijača Hajduka na stadionu. Iskazao je nadu da će se situacija sa suspenzijom NK Zagreb riješiti u roku i pohvalio uspjehe riječkih nogometaša.

Izrazivši zadovoljstvo što će se u Rijeci graditi novi stadion Šuker je kazao kako je HNS poslao UEFA-i kandidature Rijeke i Pule za domaćinstvo Europskog prvenstva 2016. godine za U-19 reprezentacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider