Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajna usporedba

Pogledajte paralelu između najskuplje plaćenog njemačkog igrača svih vremena i Pjace

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev analizirao je veliki tranfer Leroyja Sanea i usporedio ga s onim Marka Pjace...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na polovici prijelaznog roka nogometaša ostvaren je još jedan veliki transfer. Mladi Nijemac Leroy Sane prešao je iz Schalkea u Manchester City za 50 milijuna eura! On je tako postao najskuplje pojačanje Pepa Guardiole, ali i najskuplje plaćeni njemački nogometaš svih vremena. Prestigao je Mesuta Özila kojeg je Arsenal platio 47 milijuna eura, te Matsa Hummelsa kojeg je Bayern ovoga ljeta platio 38 milijuna.

Sane ima svega 20 godina. Mlađi je od Pjace, Halilovića ili Roga. Tako mladog igrača jako se rijetko plaća toliko puno. Više od njega plaćen je tek Raheem Sterling kojeg je Manchester City prošloga ljeta platio 63 milijuna eura. Jednako kao i Sane plaćen je Anthony Martial (Manchester United).

Povucimo paralelu sa spomenutom hrvatskom zvijezdom Markom Pjacom. Njega Juventus nije platio toliko (20 milijuna eura), ali njih dvojica praktički su vršnjaci, naime Pjaca je stariji svega osam mjeseci. Igraju na sličnoj poziciji, krilnog napadača, i obojica su iz svog kluba otišli ekspresno nakon tek dvije odigrane sezone. U tom je periodu Sane za Schalke odigrao 57 utakmica i postigao 13 pogodaka, dok je Pjaca u 91 utakmici za Dinamo postigao 28 golova.

Ako mislite da usporedba nije pravedna jer HNL nije Bundesliga, izdvojili smo njihov učinak u Ligi prvaka i Europa ligi. Sane je za Schalke upisao osam nastupa i dva pogotka, dok je Pjaca za Dinamo nastupio 10 puta i zabio tri pogotka.

U svakom slučaju bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj njihovih karijera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider