Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Euforija u Torinu

Juve objavio koliko je dao za Pjacu: Evo što je Marko poručio navijačima!

Juventus je potvrdio kako je potpisao petogodišnji ugovor s dosadašnjim napadačem zagrebačkog Dinama 21-godišnjim Markom Pjacom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni prvak Juventus u četvrtak je na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.juventus.com) objavio kako je potpisao petogodišnji ugovor s dosadašnjim napadačem zagrebačkog Dinama 21-godišnjim Markom Pjacom.

"Juventus potvrđuje kako je Marko Pjaca dovršio prelazak iz Dinama, a ukupna vrijednost transfera je 23 milijuna eura koji će biti isplaćeni tijekom sljedeće dvije financijske godine", stoji u Juventusovu priopćenju.

Oglasio se i sam Pjaca s kratkom izjavom: "Dragi navijači, idemo do kraja! Naprijed Juve!"

Prelazak Pjace iz Dinama u Juventus je najskuplji je transfer nekog igrača iz HNL-a, dosadašnji rekorder bio je Luka Modrić koji je u ljeto 2008. godine prešao iz Dinama u Tottenham Hotspur za 21 milijun eura.

Pjaca je u srijedu odigrao svoju posljednju utakmicu za Dinamo u kojoj je u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka postigao dva pogotka u 3-2 pobjedi protiv Vardara, da bi u četvrtak stigao u Torino gdje je prošao opsežne liječničke preglede prije potpisivanja ugovora. U Juventusu će se pridružiti reprezentativnom suigraču Mariju Mandžukiću.

Dosada je Pjaca za hrvatsku reprezentaciju odigrao 11 utakmica i postigao jedan pogodak. Bio je član reprezentacije na nedavnom EURU u Francuskoj tijekom kojega je upisao tri nastupa od kojih je jedan bio u početnoj postavi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider