Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stigla nova 'zebra'

Pjaca u Torinu: Kad je izašao iz automobila, nastao je metež

Hrvatski nogometaš marko Pjaca stigao je u Torino zbog potpisa za Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najtrofejniji talijanski klub Juventus, koji u svojim vitrinama ima uvjerljivo najviše 'scudetta', čak 32, u svoje je redove doveo još jednog Hrvata. Igrali su za Staru damu, između ostalih, od Alena Bokšića i Roberta Jarnija preko Igora Tudora i Roberta Kovača do danas Marija Mandžukića i od ovog ljeta - Marka Pjace.

21-godišnji hrvatski reprezentativac sinoć se oprostio od Maksimira spasivši Dinamo blamaže i ispadanja već u 2. pretkolu Lige prvaka, a danas je već stigao u Torino na liječnički pregled. Čim je izašao iz automobila nastao je metež novinara u kampu Juventusa.

Talijanski mediji pišu kako je Juve Dinamu platio 22,5 milijuna eura odštete, no nije poznato koliko će hrvatski prvak dobiti odmah, a koliko u ratama. Procjenjuje se kako će Pjaca imati godišnju plaću od dva milijuna eura.Pjaca bi se novim suigračima trebao pridružiti uskoro, i to na turneji u Australiji.

Vidjet ćemo kako će Max Allegri koristiti sjajno hrvatsko krilo jer inače njegov Juventus nije baš igrao s takvim tipovima igrača. U 3-5-2 sustavu mnogi zasad ne vide Pjacu u prvih 11 jer bi to značilo kako bi trebao igrati umjesto Dybale ili Mandžukića, no u svim drugim sustavima Marko se čini idealnim rješenjem za desnu ili lijevu stranu 'crno-bijele' navale.

Peterostruki uzastopni talijanski prvak najavio je novim pojačanjem ne samo još jedan pohod na Serie A već čak i na Ligu prvaka. Podsjetimo, prije Pjace stigli su Miralem Pjanić iz Rome, Dani Alves iz Barcelone i Mehdi Benatia iz Bayerna. Na odlasku je Paul Pogba, a novcem od tog transfera sigurno će biti kupljeno jedno ili dva velika pojačanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider