Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Pjaca i Fortuna spasili Dinamo od katastrofe: Modri bez Marka u velikim problemima

Nakon prilično loše igre i uz dosta sreće, Dinamo se plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka pobijedivši Vardar sa 3:2 na Maksimiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo očito ne može bez drame. Modri su u stanju baš sve zakomplicirati i kompromitirati. Loš ulazak u utakmicu lako ih je mogao stajati poraza i totalnog fijaska.

Modri su prvo poluvrijeme odigrali prilično slabo, neangažirano i blijedo, kao da su čekali da protivnik sam sebe pobijedi. Istina, mogao je ruski sudac dosuditi jedanaesterac na Pjaci u ranoj fazi i utakmica bi vjerojatno krenula nekim sasvim drugim smjerom; mogao je i Pjaca asistirati Soudaniju kod one akcije kada je „povaljao“ pola obrane Vardara, no novi napadač Juventusa bio je sebičan u toj akciji i htio je sve sam napraviti.

Sjajna partija Pjace na oproštaju

Mogla je ta nepromišljenost skupo stajati Dinamo, lopta pamti i Fortuna se lako premješta na drugu stranu, jer ne može se reći da je Vardar imao sreće u prvoj utakmici u Skoplju. Pjaca se ipak iskupio odličnom igrom u nastavku utakmice i dvama sigurnim pogocima iz jedanaesteraca. Na oproštaju od Dinamova dresa pružio je doista sjajnu partiju i bio je daleko najbolji igrač Dinama. Na izlasku s travnjaka dobio je zaslužene ovacije solidno popunjenog Maksimira. 

Teško je dokučiti kakva je bila taktička ideja Zlatka Kranjčara u prvih 45 minuta, jer Dinamo niti je vodio igru, a niti čekao na kontru, što mu je dopuštao rezultat iz prve utakmice. Za razliku od Dinama, kod Vardara se vidjela trenerska ruka. Goce Sedloski pametno je postavio igru, Vardar je dobro stajao na terenu, njegova igra imala je glavu i rep i može se reći da je zasluženo dobio prvo poluvrijeme. 

Dinamo je u drugo poluvrijeme ušao puno angažiranije, ubrzo je izjednačio iz jedanaesterca i opet stao. Vardar je to iskoristio, ponovno je poveo i doveo utakmicu u potpunu neizvjesnost. U tom trenutku osjetilo se da je Modrima ušla voda u uši, no gosti su ponovno napravili, teško je naći bolji izraz, glup jedanaesterac, tako da su ničim izazvani vratili Dinamo u život. 

U obje utakmice Dinamo imao više sreće, ali i znanja

Kad se sve zbroji i oduzme u obje utakmice, može se reći da je Dinamo imao više sreće, ali i znanja od Vardara, čiji su igrači u nekim situacijama, posebice kod jedanaesteraca, početnički griješili. Makedonci su imali Dinamo na konopcima, ali nisu to znali iskoristiti. No, tako je to u nogometu, i Dinamo na sličan način gubi od jačih momčadi pa se sve zapravo vrti u krug. 

Na kraju cijele priče najvažniji je rezultat, a Dinamo se plasirao u 3. pretkolo i osigurao nastavak natjecanja u Europi. „Modri“ će morati značajno podići formu do utakmice s Dinamom iz Tbilisija, za koji se pretpostavlja da je kvalitetniji od Vardara. S ovakvom igrom kakvu su prikazali u dvije utakmice protiv Vardara, Modri će imati puno problema s Gruzijcima, posebice jer u momčadi neće biti Marka Pjace, koji će u to vrijeme biti na pripremama s Juventusom. Kranjčara očekuju problemi, jer Pjaca će sigurno puno nedostajati, no, za očekivati je da će Dinamova forma rasti i da će to puno bolje izgledati protiv nekoć velikog gruzijskog kluba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider