Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Guardiola glavni razlog

City potpisao ponajvećeg talenata Europe: Najskuplji njemački transfer ikad!

Manchester City kompletirao je transfer napadača Schalkea Leroyja Sanea za 50 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

20-godišnji njemački reprezentativac na Etihadu će nositi dres s brojem 19 nakon što je postao treće pojačanje Cityja pod novim menadžerom Pepom Guardiolom. Nakon Gündogana i Nolita. Sane je ujedno postao i najskuplji igrač u povijesti Bundeslige, najveći transfer prije njega bio je onaj Mesuta Özila za 47 milijuna eura.

Nadareni napadač otkrio je kako je glavni faktor u njegovoj odluci da se pridruži Manchester Cityju bio Guardiola, koji je u problemima zbog dovođenja stranaca starijih od 21 godine.

''Jedan od razloga zašto sam se odlučio za City bio je Pep Guardiola. On me uvjerio da dođem ovdje i da mogu nastaviti napredovati. Znam da ću puno naučiti pod njegovim vodstvom'', rekao je Sane te nadodao:

''Pratio sam Pepa dok je bio u Barceloni i Bayernu, gdje je postigao puno i jako dobro je radio s mladim igračima. Mislim da je to dobar korak za nastavak moje karijere.''

Sane je ocijenjen kao jedan od najvećih europskih talenata, brzo je napredovao u profesionalnoj karijeri i od njega tek možemo očekivati velike stvari. Dosad mu je jedan od najvećih trenutaka kada je zabio u pobjedi protiv Real Madrida.

''On je poseban talent i jako uzbudljiv igrač. Mislim da će naši navijači uživati gledajući ga'', rekao je Guardiola.

Prošle sezone odigrao je ukupno 42 utakmice za Schalke, postigavši devet pogodaka. Također je nastupio za Njemačku na nedavnom Euru u Francuskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider