Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nitko ne odlazi

Guardiola u problemima: Sedmorica na listi za odlazak, ali njima se ne ide

Manchester City mora se riješiti nekolicine svojih nogometaša kako bi se napravilo mjesta za nova pojačanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bliži se polovica prijelaznog roka, a 'novi Manchester City' Pepa Guardiole zasad se zaustavio na Nolitu i Gundoganu kao jedinim pravim pojačanjima za novu eru. Sigurno će City kupovati u sljedećim tjednima, ali imaju jedan manji problem kojeg će morati riješiti.

Zasad na rosteru imaju 18 nogometaša koji se tretiraju strancima i stariji su od 21 godine, a mogu ih po propisima imati 17. Radi se o igračima koji nisu ponikli u Engleskoj ili Walesu odnosno nisu barem tri godine bili u mlađim kategorijama tamošnjih klubova. Recimo, Gael Clichy se zbog toga smatra kao igrač ponikao u Engleskoj zbog nekoliko godina u mlađim kategorijama Arsenala.

Guardiola ima sedmoricu na listi za odlazak kojima sljedeće godine ističe ugovor. To su Willy Caballero, Sagna, Zabaleta, Yaya Toure, Fernandinho, Jesus Navas i spomenuti Clichy. Ali, problem je što oni ne žele otići, jer imaju dobre plaće i stavku u ugovoru po kojoj će dobiti dodatni bonus ako isti odrade do kraja.

Sada je na potezu uprava kluba koja nekako mora riješiti ovu situaciju nekim transferom ili čak isplatom ugovora i bonusa godinu dana prije njegovog završetka. Sigurno je da se ovoj sedmorici novi ugovor neće ponuditi, a možda bi Zabaleti i Yayi Toureu Guardiola dao šansu u njegovoj momčadi za sljedeću sezonu, piše Mundo Deportivo.

Ono što je dobra vijest za Guardiolu je da se ograničenje od 17 stranaca ne odnosi na one mlađe od 21 godinu. Zato primjerice jedan Leroy Sane, kojeg Katalonac žarko želi ili Jesus Gabriel nisu dio mogućeg problema kao ni John Stones, ali jesu primjerice Leonardo Bonucci, Riyad Mahrez i ostali koji su se spominjali kao moguće mete Cityja.

Guardiola će morati strpljivo čekati da mu ljudi iz kluba očiste situaciju i riješe se nekog od sedmorice s ugovorom na isteku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider