Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer pred vratima

Guardiola ruši rekord: Nije ni igrao na Euru, a ući će u povijest nogometa

Igrač Evertona John Stones na rubu je rekordnog transfera za jednog braniča u povijesti nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

John Stones blizu je prelaska u Manchester City za rekordnih 53 milijuna funti, čime bi postao najskuplji branič u povijesti nogometa.

Novi menadžer Cityja Pep Guardiola posegnuo je duboko u džep u pokušaju da dovede jednog od najtraženijih obrambenih igrača u Premierligi. Taj potez Stonesa bi učinio najskupljim braničem ikad, ispred bivšeg igrača Chelseaja Davida Luiza koji je 2014. godine preselio u PSG za 50 milijuna funti.

Stoper Evertona, koji ima deset nastupa za englesku reprezentaciju, nije uopće nastupio na nedavno završenom Euru u Francuskoj na kojem je Engleska šokantno ispala u osmini finala. Guardioli bi to bilo četvrto pojačanje od dolaska u City.

Bivši trener Bayerna već ranije je doveo Ilkaya Gündogana iz Borussije i napadača Celte Nolita. A pred realizacijom je transfera Leroya Sanea iz Schalkea, s kojim se još samo trebaju dogovoriti detalji ugovora.

Stones bi trebao biti budućnost Cityja, s obzirom da ima samo 22 godine, a mjesto u prvih 11 trebao bi zauzeti već od iduće sezone. Naravno, ukoliko sve prođe bez problema.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider