Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'novi' city se slaže

Guardiola u ofenzivi: Šoping u Bundesligi, ali i Leicesteru i Arsenalu?

Manchester City i njegov novi trener Pep Guardiola rade na novim pojačanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još je 40-ak dana ostala do kraja najluđeg i najrastrošnijeg prijelaznog roka u povijesti nogometa. Trenutno su glavne priče vezane uz Juventus odnosno odlazak Paula Pogbe u Manchester United u najvećem transferu ikad te mogući dolazak Gonzala Higuaina.

Jedan od onih koji se spremaju na velike transfere je i Manchester City koji moraj jako ući u Guardiolino dobra. Gundogan je stigao, kao i Nolito, a sve ostalo što ste čitali (Zinchenko, Mooy) su kupovine koje idu na posudbe. Dakle, Guardiola nije ni počeo haračiti. A hoće…

Leroy Sane je navodno na pragu dolaska na Etihad. Cijena je poznata, 50 milijuna eura, tvrdi Bild.

''Leroy je jasno rekao kako želi napustiti Schalke. To jednostavno moramo prihvatiti'', rekao je Christian Heidel te dodao da je transfer vrlo blizu, ali da nije završen.

Sane najsigurniji

Bayern se nakratko upleo u priču oko 20-godišnjeg sina Njemice i bivšeg senegalskog nogometaša koji je bio s Njemačkom na Euru u Francuskoj. Ancelotti je počeo osjećati ono što je Guardiola trubio posljednje tri godine u Munchenu, mislimo na nedavne ozljede Robbena (opet!), ali i Douglasa Coste koji zbog toga propušta i Olimpijske igre.

No, onda je stigla izjava Ancelottija koja je stala na kraj nagađanjima.

''Naša ekipa je jaka na tim pozicijama i nećemo dovoditi nove igrače'', ispalio je Ancelotti.

Favorit je dakle samo jedan, Manchester City pišu njemački mediji. Guardiola obnavlja snage na krilima, a ovakav univerzalni ofenzivac poput Sanea je baš ono što Katalonac traži. Baš kao što je i jedan od nogometaša koji je najzaslužniji za senzaciju Leicestera prošle sezone – Riyad Mahrez, čiji se odlazak u City također sve više spominje.

On bi u Barcelonu, ali to znači da bi morao čekati s klupe priliku odnosno odmarati kada ne bude mogao netko oz trojca Neymar – Messi – Suarez. City je, ako je istina da Mahrez želi otići, ipak realnija opcija.

Teško će uspjeti uzeti Bellerina...

Na meti Guardiole su i dva sjajan stopera, John Stones i Leonardo Bonucci, a Englezi su uvjereni kako će jedan od ove dvojice sigurno sljedeće sezone nositi nebesko-plavi dres. Iako je Talijan rekao kako želi ostati u Juveu i prva ponuda Cityja je odbijena, transfer nije nemoguć.

Ono što se čini nemogućim je 'krađa' fenomenalnog Hectora Bellerina, mladog nogometaša iz Barcelone kojeg je Wenger oteo iz La Masije, a sada mu Pep želi uzvratiti. Katalonski mediji pišu kako Bellerin ne bi imao ništa protiv, ali Francuz na klupi Topnika ne želi ni čuti za tako nešto.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider