Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
greška svih grešaka

Manchester United ipak daje bogatstvo za čovjeka kojeg je pustio besplatno

Paul Pogba sve je bliže svom povratku u Manchester United, piše Gazzetta dello Sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je prije četiri godine u Juventus stigao besplatno, nitko nije mogao ni zamisliti kako će ga vratiti u istom pravcu, ali uz superbogatu naknadu. Sigurno to nisu mogli ni zamisliti na Old Traffordu s kojeg su Paula Pogbu pustili, a onda nekoliko godina kasnije odlučili na njega potrošiti i do 180 milijuna eura.

Sir Alex Ferguson nije mogao trpjeti nezadovoljstvo tada 19-godišnjeg Francuza, pa mu je rekao da može pokupiti svoje stvari i otići negdje drugdje. Vjerojatno uz još poneki začin 'a la Fergie'. Eh, da je legendarni Škot bio samo malo mekši u ovoj situaciji, uštedio bi svom bivšem klubu milijune i milijune.

I čini se kako će se Pogba vratiti na Old Trafford. Mourinho ga žarko želi i očito je uvjerio čelnike kluba da iskrcaju ogromnu svotu. Radi se o 100 milijuna eura koji će otići direktno na račun Juventusa, 20 milijuna će doći kroz bonuse, a 60 milijuna eura za pet sezona trebao bi dobiti sam Pogba (godišnja plaća 12 milijuna).

Gazzetta dello Sport piše kako je njegov menadžer Mino Raiola, koji je već na Old Trafford spakirao Ibru i Mkhitaryana, u Manchesteru na pregovorima koji bi uskoro trebali uroditi plodom. Ukoliko se dogodi pod ovakvim uvjetima, bit će ti najskuplji tansfer u povijesti nogometa. Dosadašnji najveći drži Gareth Bale, kojeg je Real 2013. godine platio ravno 100 milijuna eura.

Od tog silnog novca, Juventus bi uložio u dva sjajnog napadača, Gonzala Higuaina i Marka Pjacu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider