Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počivao u miru

Stigli rezultati obdukcije: Otkriveno od čega je umro Davide Astori

Završila je obdukcija tijela nesretnog talijanskog nogometaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Davide Astori je u noći sa subote na nedjelju umro od srčanog zastoja.

Objavljeno je to nakon napravljene obdukcije tijela nesretnog kapetana Fiorentine koji je u nedjelju ujutro pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama gdje su Viole trebale u nedjelju igrati protiv Udinesea.

"Umro je od bradikardije, srce je usporilo s radom i u jednom trenutku prestalo kucati. To je pokazala obdukcija", objavili su Talijani.

Dodaju kako je posrijedi "možda bila i jaka polizeralna kongestija i plućni edem, a za to treba napraviti detaljni histološki pregled".

Obdukciju su, piše Gazzetta dello Sport, proveli Gaetano Thiene, ravnatelj Centra kardiovaskularnih bolesti Sveučilišta u Padovi, i Carlo Moreschi, profesor sudske medicine na Sveučilištu u Udinama.

Obdukciji su prisustovali Astorijev brat Marco i ujak.

U prvi mah, kad je stigla šokantna vijest o smrti Davidea Astorija, mnogi su pomislili da se radilo o smrti prirodnim putem, što je rezultatima obdukcije i potvrđeno.

Sprovod u četvrtak

Talijanski istražitelji ipak su morali i ostaviti mogućnost da Astori nije umro prirodnom smrću odnosno da je ubijen, za što su u ponedjeljak otvorili istragu.

Posljednji ispraćaj Davidea Astorija bit će u četvrtak u 10:00 u bazilici Santa Croce u Firenci. Njegova obitelj je već otišla kući u Bergamo gdje će Astori biti pokopan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider