Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika tuga

Šok u Italiji: Umro kapetan Fiorentine, imao je samo 31 godinu!

Velika tuga obuzela je Apenine, s nevjericom je dočekana vijest o smrti talijanskog reprezentativca.

Galerija Nikola Kalinić i Davide Astori (Foto: AFP) Milan Badelj i Davide Astori (Foto: AFP)

Kapetan Fiorentine Davide Astori umro je ove nedjelje u 32. godini života! Klub iz Firence tužnu vijest je potvrdila na svom Twitteru.

"Duboko uznemireni prisiljeni smo vas obavijestiti da je naš kapetan Davide Astori umro od iznenadne bolesti. U ovoj strašnoj i osjetljivoj situaciji, prvenstveno poštujući Davideovu obitelj, apeliramo na sve za senzibilitet."

Službeni razlog smrti nije objavljen, a talijanski mediji navode kako je nesretnom Astoriju zatajilo srce te da je umro u snu.

Odgođene sve nedjeljne utakmice

Davide Astori je rođen 7. siječnja 1987., a jutros je u Udinama pronađen mrtav u hotelskoj sobi. S Fiorentinom je stigao u Udine gdje se danas trebao igrati susret Udinese - Fiorentina. Utakmica je nakon Astorijeve smrti odgođena, a Talijanski nogometni savez naknadno je donio odluku kako su odgođene i sve ostale utakmice koje su se trebale igrati ove nedjelje.

Posljednje dvije i pol godine Astori je igrao za Fiorentinu. Prvi klub u karijeri bio mu je Milan gdje nije dobio pravu šansu te su ga dvaput slali na posudbe među niželigaše (Pizzighettone i Cremonese). Godine 2008. potpisuje za Cagliari u kojem je ostao šest godina, sve do sezone 2014./2015. kada je otišao na posudbu u Romu.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom Cesarea Prandellija 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres Azzurra nosio 5. rujna 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nastupio je za Italiju i protiv Hrvatske na Poljudu 2015. u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider