Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvorena i ta istraga

Astorijeva smrt iznova potresla Italiju: Tužitelji sumnjaju na - ubojstvo!

Velika tragedija koja je zadesila talijanski nogomet tema je u talijanskim medijima i dan kasnije.

Galerija Poruke navijača nakon smrti Astorija (Foto: AFP) Davide Astori (Foto: AFP) Davide Astori (Foto: Gianni Pasquini/IPA/PIXSELL

Dok cijeli (nogometni) svijet čeka rezultate obdukcije Davidea Astorija, glavni tužitelj iz Udina Antonio de Nicolo istražuje je li Astori možda ubijen.

Otvorena je istraga za kazneno djelo ubojstva iz nehaja.

O čemu se radi? Talijanski istražitelji i dalje ostavljaju otvorenom mogućnost da je kapetan Fiorentine umro prirodnom smrću (o čemu se prvotno špekuliralo), ali žele razjasniti stvari i biti sasvim sigurni da se nisu neke druge okolnosti uplele u njegovu smrt.

"To je nužan čin i nešto što je uobičajeno u ovakvim situacijama. Istraga se u ovom trenutku vodi protiv nepoznatih počinitelja", prenosi De Nicolove riječi Gazzetta dello Sport.

U međuvremenu, dok se čekaju rezultati obdukcije, tisuće navijača Fiorentine ispred stadiona Artemio Franchi opraštaju se od kapetana svog kluba. Donijeli su šalove, bukete cvijeća, zastave majice i transparente, sve u čast preminulog Astorija.

U šoku i nevjerici su i Diego Della Valle i Andrea Della Valle, otac i sin koji su vlasnici Fiorentine.

Puno toga bit će jasnije nakon rezultata obdukcije, a napose to je li Astori umro prirodnom smrću ili će ova otvorena istraga za ubojstvo dobiti snažni zamah...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider