Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Katalonci rigaju vatru

VIDEO Sramotno suđenje u Madridu, pozvana policija: 'Sačekuša' kao u HNL-u

Nakon sinoćnjih sudačkih previda na utakmicama Reala i Barcelone, katalonski i madridski mediji „bombardiraju“ se optužbama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Pljačka na Santiago Bernabeuu“, grme baskijski i katalonski mediji nakon što je Real Madrid sinoć na kontroverzan način pobijedio (3:1) Real Sociedad, očito uz obilatu sudačku pomoć. Predsjednik drugog najvećeg baskijskog kluba sinoć je na Santiago Bernabeuu sačekao glavnog suca utakmice Gonzalez Gonzaleza pred svlačionicom u maniri čelnika klubova u HNL-u.

VIDEO Momčad godine GOL.hr-a: Ronaldo istisnut, Rakitić zaslužio

„Kako vas samo nije sramota! Ciljano ste došli da nas pokradete. Pozvat ću policiju zbog pljačke“, navodno je sucu u lice zbrusio Jokin Aperribay, što je uredno zabilježeno u sudačkom izvještaju.

Dva 'smiješna' jedanaesterca za Real

„Ne znam radi li se samo o nesreći ili pogrešnim procjenama, ali to što nam je sudac napravio prava je sramota“, izjavio je nakon utakmice trener Real Sociedada Eusebio Sacristan.

Baski su se požalili na dva više nego sumnjiva dosuđena jedanaesterca za Real te jedan nedosuđeni za baskijsku momčad kod rezultata 0:0 u 14. minuti, kada je Pepe u šesnaestercu Reala nagazio na gležanj napadača Sociedada Jonathasa, a sudac je samo pokazao da se igra dalje, da bi naknadno dosudio čak dva jedanaesterca za Madriđani koji spadaju u rubriku „vjerovali ili ne“.

Uz sve to Baskima su se ozlijedila dva igrača. Sacristan je posebice zažalio za Sergijom Canalesom koji se tek oporavio od ozljede, a sada će opet na još neodređeno vrijeme izbivati s terena zbog ozljede ligamenata koljena.

„Igrali smo dobro, ali sve se urotilo protiv nas“, kazao je trener Sociedada i tužno slegnuo s ramenima.

Suci 'pogurali' i Barcelonu

Sudački eksperti u Marci priznali su da su jedanaesterci u najmanju ruku prestrogo dosuđeni. U madridskim medijima, jasno, sudačke odluke nisu prvom planu, gurnute se sa strane, tamo gdje se najmanje vide, dok su u katalonskim na naslovnim stranicama.
Katalonci upozoravaju da je ovo već druga pobjeda Reala zaredom na kojoj su suci brutalno oštetili njegove suparnike.

Nakon Raya Vallecana i Real Sociedad morao se na Bernabeuu suočiti s najblaže rečeno čudnim kriterijem suđenja. Kataloncima je to jasan znak da je Real pokrenuo svoj moćnu „mašineriju“ i na sve načine pokušava spasiti sezonu.

Ni katalonskim medijima objektivnost nije jača strana. Slično Madriđanima uobičajeno olako prelaze preko činjenice da je i njima sudac pomogao. Barceloni je, naime, dosuđen nepostojeći jedanaesterac protiv Betisa. Adan je čisto izbio loptu ispred Messija, ali Vicandi Garrido pokazao je na „bijeli točku“.

Sudac je zapravo napravio dvije greške. Neymar je pogodio gredu, a Westermann je pod Rakitićevim „pritiskom“ zabio u vlastitu mrežu. Westermann je ozlijeđen u tom duelu, vidljivo je da je Rakitić napravio prekršaj. Barcelona je na kraju pobijedila 4:0, ali prvi gol na utakmici uvijek je najvažniji.

Barcelona je s ova četiri gola srušila rekord Ancelottijeva Reala po broju golova u kalendarskoj godini. Real je 2014. postigao 178 golova, a Barcelona ove godine 180.

Lionel Messi upisao se u listu strijelca u 500. nastupu za Barcelonu, Luis Suarez je dodao dva gola, njegov drugi i posljednji na utakmici pao je nakon zaista spektakularne akcije. Messi i Suarez zaključit će godinu poravnati po broju golova, obojica su ih postigli po 48.

Bernabeu opet negodovao

Dok je Barcelona trijumfalno zaključila godinu u kojoj je osvojila čak pet od šest mogućih trofeja, Real grca u problemima. Bernabeu je opet dočekao s burnim negodovanjem Rafaela Beniteza i njegovu momčad. I tijekom utakmice često su se čuli zvižduci. Real je i uz sudačku pomoć na jedva pobijedio Sociedad. Navijači su nezadovoljni igrom i traže promjene.

Ronaldo je zabio dva gola i zaključio godinu s 57 golova u isto toliko utakmica, ali što to Realu vrijedi kada nije ništa osvojio. Benitez je za sada „preživio“, no svaka sljedeća utakmica mu je kvalifikacijska. Prvi „kiks“ najvjerojatnije značit će „adios amigos“.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider