Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Palo čak 40 golova

VIDEO Čudesno otvorenje sezone: Hrvatski napadač 'zaledio' slavni stadion

U 1. kolu Primere palo je čak 40 golova, što je treći najuspješniji golgeterski ulazak u sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici prvog kola Primere Las Palmas iznenadio je Valenciju na Mestalli i odnio sva tri boda pobijedivši sa 4:2.

Hrvatski napadač Marko Livaja u natjecateljskom debiju za „otočane“ postigao je dva gola. Valencija je povela golom Santi Mine u 5. minuti. Livaja je izjednačio deset minuta kasnije. Jonathan Viera dovodi goste u vodstvo u 23. minuti iz jedanaesterca. Kevin-Prince Boateng sjajnim golom glavom povećava na 3:1 u 30. minuti. Santi Mina zabija svoj drugi gola na utakmici tri minute kasnije, a Livaja postavlja konačnih 4:2 za Las Palmas u 87. minuti.

Ubitačan odgovor Barci: Real dobio novu zvijezdu, Zidane poslao poruku Kovačiću

Ako se po jutru dan poznaje, Valenciju očekuje još jedan mukotrpna sezona, dok bi momčad sa Kanara mogla biti ugodno iznenađenje. Ovoljetna pojačanja Livaja i Boateng u debiju su se pokazali kao pun pogodak, vidjet ćemo hoće li nastaviti u istom ritmu.

Inače, u prvom kolu Primere palo je čak 40 golova, što je treći najuspješniji golgeterski ulazak u sezonu. Za usporedbu, prošle sezone je u prvom kolu palo samo 12 golova. Rekord stoji od sezone 1955/56. kada su Španjolci ušli u sezonu sa čak 46 golova.
Već u prvom kolu bilo je nekoliko sjajnih utakmica, računajući i ovu posljednju, te spektakularnih golova i poteza, čime je Primera opravdala ugled najbolje lige na svijetu te je nagoviještena uzbudljiva sezona.

Najspektakularnije bilo je na Camp Nouu gdje je Barcelona pregazila Betis sa 6:2. Briljirali su Lionel Messi i Luis Suarez. Uzbudljivo je bilo i na Sanchez Pizjuanu gdje je Sevilla pobijedila Espanyol sa 6:4, s također sjajnim golovima i potezima. Real je također krenuo autoritativno u sezonu pobijedivši s 3:0 na gostovanju u San Sebastianu.

Madriđani su odigrali sjajnu utakmicu, a najviše su se istakli Gareth Bale i mlađahni Marco Asensio, koji se prometnuo u novu veliku zvijezdu „kraljeva“. Možda i najbolju utakmicu u dresu Reala odigrao je Mateo Kovačić kojeg je izrijekom nakon utakmice pohvalio i trener Reala Zinedine Zidane. Od ostalih hrvatskih igrača u Primeri najviše se istako Duje Čop, koji je zabio prekrasan pogodak u debiju za Sporting. Momčad iz Gijona krenula je u sezonu 2:1 pobjedom nad Athleticom iz Bilbaa, a Čop je postigao prvi gol na utakmici.

Sve u svemu teško da je moglo biti spektakularnije i uzbudljivije otvaranje nove sezone u Španjolskoj, a poslastice nas tek čekaju. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX