Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalno 'poludio'

VIDEO Uzbuna u Barceloni: Pogledajte kako je Neymar 'pukao kao kokica'

Neymar je odveo Brazil do prvog olimpijskog zlata, no njegovo ponašanje bilo je na rubu težeg incidenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon finalne utakmice s Njemačkom, iz Neymara je eruptirao vulkan sreće i bijesa. Bio je u potpuno ambivalentnom stanju, čas je plakao, a čas je bjesnio, vikao i urlao. Okružen brojnim osiguranjem žestoko se verbalno obračunao s nekim osobama koje su sjedile tik pokraj travnjaka.

Galamio je i vrištao, čini se i pljuvao, odlazio i ponovno se vraćao prijeteći i udarajući rukama po ogradi. U jednom se trenutku učinilo da će doći i do fizičkog obračuna, no osiguranje ga je na vrijeme odvuklo. Da ironija bude veća, oko glave je imao traku na kojoj je stajalo „100% Isus“.

Nakon loše igre i dvaju remija s Južnom Afrikom i Irakom na početku Igara, reprezentacija Brazila i posebice Neymar bili su izloženi žestokim kritikama brazilske javnosti i navijača, što je bio samo nastavak negativne atmosfere koja vlada u Brazilu oko reprezentacije nakon povijesnog debakla „selecaa“ protiv Njemačke u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014., te loših igara i rezultata na početku kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. Neymar se nije smirio ni nekoliko sati nakon utakmice.

„Skidam kapetansku traku. Poslat ću poruku izborniku da može potražiti novog kapetana“, poručio je Neymar, čije se stanje duha može opisati mješavinom ekstaze i teškog ogorčenja.

„Ovo je jedna od najboljih stvari koje su mi se dogodile u životu. Ne mogu opisati osjećaje, ispunio mi se san, osvojio sam olimpijsko zlato u svojoj zemlji i to me čini iznimno ponosnim“, oduševljeno je kazao Neymar pa se odmah vratio na „mračnu stazu“:

„Sad će moji kritičari morati začepiti“, ispalio je Neymar kao da je Brazil osvojio Svjetsko prvenstvo, a ne Olimpijske igre koje su za nogomet ipak od drugorazrednog značaja. Naravno da se nije propustio pohvaliti na društvenim mrežama kako je osvajanje zlatne medalje ovjekovječio još jednom tetovažom. Našao je malo mjesta na lijevom ramenu za olimpijske krugove.

Brazilčevo psihičko i fizičko stanje zabrinulo je čelne ljude Barcelone. Osim što je psihički „pukao“, Neymar je izgledao i tjelesno potpuno izmoždeno. Pred kraj utakmice, nakon jednog kratkog sprinta, pao je na travnjak i s bolnom grimasom na licu uhvatio se za nogu.

U Barceloni se odmah upalio alarm za uzbunu. Jer, veliko je pitanje u kakvom će se stanju Neymar vratiti u Španjolsku, gdje je prvenstvo već počelo, te koliko će mu trebati vremena da se odmori i vrati u psihofizičku ravnotežu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider