Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Četiri hit napadača

Spektakularni sudar bivših prvaka Europe: Palo čak 10 golova!

Ono što se sinoć odigralo je u Birminghamu je za rubriku 'vjerovali ili ne'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U večeri Lige prvaka, daleko od najviše nogometne razine, u sklopu 19. kola engleskog Championshipa sastali su se Aston Villa i Nottingham Forest, a dvoboj je završio čudesnim rezultatom 5:5.

Dva kluba koji su nekoć bili prvaci Europe danas su drugoligaši i pokušavaju se vratiti u Premierligu iz koje su jedni ispali davno (Nottingham 1999.), a jedni nedavno (Villa 2016.).

Što se sinoćnjeg dvoboja tiče, bio je to čisti nogometni spektakl i pravi urnebes.

Nakon šest minuta igre Nottingham je imao 0:2, a već u 14. je bilo 2:2. U 22. ponovno gosti vode, u 36. je stiglo novo izjednačenje, nakon što je i treći pogodak za Villu postigao Tammy Abraham, talentirani napadač Chelseaja koji je ove sezone na posudbi u klubu iz Birminghama.

U drugom poluvremenu nije trebalo dugo čekati na pogodak, već u 51. minuti Nottingham je poveo, a u 68. ostao s igračem manje poslije izravnog crvenog kartona Tobiasu Figueiredu. Villa je to iskoristila, fantastični Abraham u 71. je zabio svoj četvrti gol za novo izjednačenje, a u 75. je Anwar El Ghazi zabio za 5:4 i prvo vodstvo domaćina na ovoj ludoj utakmici.

Imali su 15 minuta da privedu utakmicu kraju, ali nisu uspjeli, jer u 82. je Lewis Grabban, igrač koji je pogotkom u trećoj minuti i otvorio seriju golova, postavio konačnih 5:5.

Na krovu Europe u zlatnim engleskim godinama

Aston Villa spada među najtrofejnije engleske klubove (sedam naslova prvaka, sedam osvojenih FA kupova, pet Liga kupova...), a 1982. se okitila titulom prvaka Europe, nokautiravši u finalu Bayern.

S druge strane Nottingham Forest je jedini klub na svijetu koji ima više kontinentalnih nego domaćih naslova. Englesko prvenstvo su osvojili 1978. i plasirali se u najjače klupsko natjecanje koje su odmah i osvojili (u finalu su 1979. pobijedili švedski Malmo). U prvenstvu su te sezone 1978./1979. završili drugi, ali su kao prvaci Europe osigurali plasman u Kup prvaka i u idućoj sezoni (tad je samo po jedan klub iz svake države igrao u Kupu prvaka) gdje su također otišli do kraja, u finalu su bili bolji od HSV-a.

S obzirom da bodovne razlike među klubovima u Championshipu nisu velike i da se ima za odigrati još 27 kola, jedni i drugi gaje nadu da nekako mogu izboriti plasman u Premierligu, ili izravno kao jedni od dva prvoplasirana ili kroz play-off u kojem se za preostalo mjesto "tuku" klubovi od trećeg do šestog mjesta.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider