Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači posebno ljuti

VIDEO Spasili se od bankrota, ali kraj agonije još je daleko: Mogu li se izvući?

No, kraj agonije još je daleko jer Osijek u proljeće očekuje grčevita borba za opstanak. Lani su se spasili u posljednjem kolu, a trener Rukavina i igrači vjeruju u pozitivan ishod teške situacije i ove godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Perspektiva Osijeka vedrija je nego proteklih tjedana. Strah od stečaja i izbacivanja u najnižu ligu zaboravljen je, igračima su isplaćena dugovanja i sada se puno lakše diše.

''Sigurno da je bilo teško, ali hvala Bogu, to se sada riješilo. Uprava i ljudi koji rade oko kluba i sad je sve riješeno, možemo nastavit trenirati normalno i hladne glave i dati sve od sebe da budemo bolji", izjavio je Tomislav Šorša.

Spas od ponora stigao je u dobroj mjeri nakon što je Rijeci za 250 tisuća eura prodan Josip Mišić. U klub se vratio Aljoša Vojnović. I on bi trebao biti predvodnik proljetne momčadi i vratiti mir nezadovoljnim navijačima.

"Osječka publika je dosta i zahtjevna i nije lako. Liga je jaka, Liga 10 je puno jača nego prošlih godina, međutim, mislim da straha za Osijek nema. Mi ćemo napraviti dobar posao ove proljeće", rekao je Aljoša Vojnović.

"Krećemo u novi dio sezone i mislim da i oni će iznova krenuti s nama, podržavat će nas kao što su nas podržavali i prošlu polusezonu", izjavio je Borna Barišić.

Navijači su posebno ljutiti bili na trenera Rukavinu. Tražili su njegovu ostavku, a sada on od njih potražuje podršku.

"Apeliram na sve u klubu, i oko kluba, za jedan mir, za povjerenje i vjerujem da će se to onda odraziti i na momčad i na rezultate", rezonirao je Tomislav Rukavina.

Teška financijska situacija sada je sanirana, no pitanje je što će biti dalje, postoje li uvjeti za održavanje teško stečene stabilnosti. Uz to, Osijek je samo 2 boda udaljen od dna HNL poretka, pa mu predstoji teška borba za ostanak u Ligi, a već u prvom proljetnom kolu gostovat će kod jedinog slabije plasiranog kluba, posljednjeg Zadra.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider