Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
s najjačima na mađare

Madriđane 'boli glava' od Čačića i Hrvata: 'Ekstravagantan potez...'

Uoči 'el clasica' igrači Real Madrida jako se troše tijekom reprezentativne stanke, dok ključni igrači Barcelone otpadaju zbog navodnih ozljeda i akumuliranih kartona...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što se moglo i očekivati tijekom ove reprezentativne stanke, madridski mediji 'razapeli' su sve izbornike koji forsiraju igrače Real Madrida, dok istovremeno jedni od ključnih igrača Barcelone, ususret 'el clasicu', odmaraju.

"Izbornik Hrvatske Ante Čačić došao je na ekstravagantnu ideju da za dvije prijateljske utakmice koristi samo 17 igrača i tri vratara. Ivana Rakitića je nedugo nakon okupljanja pustio natrag u Barcelonu zbog problema s listom, no zato su Luka Modrić i Mateo Kovačić morali igrati 67, odnosno 33 minute po očajnom travnjaku u Osijeku. I morat će igrati protiv Mađarske, jer Čačiću je ostalo svega 15 igrača na raspolaganju nakon novih ozljeda", prenosi madridski AS.

Osim Rakitića, Barcelona je prijevremeno dočekala i Sergija Busquetsa, koji ima problema s prstom (ali ništa ozbiljno), dok Andres Iniesta nije ni putovao s reprezentacijom u Italiju. Uskoro će joj se priključiti i Brazilac Neymar koji je u noćašnjoj utakmici protiv Urugvaja dobio žuti karton i bit će suspendiran za iduću utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koja je na rasporedu u srijedu u Paragvaju.

Od ostalih igrača AS je izdvojio Tonija Kroosa i Jamesa Rodrigueza, dvojicu vrlo važnih igrača sredine terena za Real Madrid. Kroos će, kao i Modrić, odigrati dvije prijateljske utakmice za Njemačku, prvu ove subote protiv Engleske, a onda i u srijedu protiv Italije.

James je u daleko većim problemima jer mora putovati oko 20 tisuća kilometara i pritom odigrati dvije vrlo važne utakmice za Kolumbiju. Jednu je već odradio i upisao pogodak te asistenciju u pobjedi svoje reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2018.

Zinedine Zidane će tek u četvrtak imati sve igrače na raspolaganju za veliki 'el clasico' koji je na rasporedu iduće subote. Neki će doći s dvije utakmice u nogama u razmaku od svega tri, četiri dana, dok će drugi doći iscrpljeni od utakmica i puta.

Luis Enrique s druge pak strane nema tih problema. Neymar mu se uskoro vraća, a Luis Suarez i Lionel Messi sa svojim reprezentacijama igraju lakše oglede protiv Bolivije i Perua. Lako moguće da neće ni morati zaigrati ili da će nastupiti svega 45 minuta.

Podsjetimo, uoči prvog ogleda Real Madrida i Barcelone bila je obrnuta situacija. Tada je Modrić dobio poštedu od puta u Rusiju, a Rakitić je tada morao putovati, ali nije igrao. Najveći nogometni dvoboj današnjice pripao je Barceloni, koja je u Madridu slavila s čak 4:0.

'El clasico' se igra na Nou Campu i čini se da će u njega Barcelona ući daleko, daleko odmornije i spremnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider