Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
nema pola momčadi

Čačić ostao bez još jednog igrača: Kako će izgledati Hrvatska u Rusiji?

Danijel Pranjić novi je u dugačkom nizu reprezentativaca na koje ne može računati izbornik Ante Čačić u susretu s Rusijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija u utorak u 17 sati igra prijateljski ogled s Rusijom. Ante Čačić ne može računati na velik dio igrača zbog ozljeda, a neke je odlučio prepustiti Nenadu Gračanu odnosno U-21 reprezentaciji koja istog dana igra važnu kvalifikacijsku utakmicu sa Španjolskom u Rijeci.

ISIL prijeti Rusima uoči dolaska Hrvatske: 'Ne bojimo se za svoju sigurnost'

Čačić je prvo dao poštedu Luki Modriću koji nije ozlijeđen pa je u dijelu španjolskih medija takva odluka izazvala sumnju da HNS, na čijem je čelu Davor Šuker, protežira Real uoči El Clasica koji je na rasporedu ove subote. No, nažalost ozlijedio se Ivan Rakitić pa je Čačić ostao i bez drugog vjerojatnog aktera najveće utakmice na svijetu.

Zbog ozljede za reprezentaciju neće moći igrati i Vedran Ćorluka te Danijel Subašić, a za mladu reprezentaciju igrat će Mateo Kovačić, Marko Pjaca i Alen Halilović. Zadnjih nekoliko dana kao član udarnih 11 u Rostovu spominjao se Danijel Pranjić, koji je trebao zaigrati u vezi, ali i on je otpao.

Ako će Čačić zaigrati s Mandžukićem i Kalinićem u napadu, kako je i najavio, tada je najvjerojatnija formacija 4-4-2, a ne 4-2-3-1 kakvu Hrvatska igra već godinama. Na golu će umjesto Subašića biti Lovre Kalinić, a u obrani će umjesto Ćorluke biti Lešković. Vezni red je potpuno izmijenjen i priliku bi u prvih 11 trebala dobiti sva četvorica raspoloživih veznjaka.

Hrvatska bi mogla zaigrati u sljedećem sastavu (4-4-2): Kalinić – Srna, Lešković, Vida, Pivarić – Brozović, Močinić, Badelj, Perišić – Mandžukić, Kalinić

Izbornik Čačić mogao bi se odlučiti i na Ivicu Olića na lijevoj strani veznog reda (Perišić seli desno), ali to znači da bi Hrvatska istrčala s tri napadača od kojih Olić jako malo igra u HSV-u. Mogao bi Čačić poslati Srnu na desnu stranu veznog reda umjesto Brozovića (na tom mjestu igrao protiv Juventusa) kojeg bi vratio u sredinu (umjesto Močinića), dok bi u tom slučaju poziciju desnog beka zauzeo Šime Vrsaljko.

Što god izabrao, izbornik Čačić nema previše prostora za 'kemijanje'. Izuzev dvojice vratara, na raspolaganju ima 14 nogometaša od kojih su šestorica braniči, četvorica veznjaci i četvorica napadači. Od onih koje nismo spomenuli tu su još Vargić na kao drugi vratar, Milović u obrani i Kramarić u napadu.

Može li Hrvatska pobijediti u Rusiji (utorak 17.00)?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider