Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ozljeda zvijezde BaRCELONE

Novi problemi za Čačića: Morat će uigravati odabrane i bez Rakitića

Izbornik Ante Čačić ipak neće moći računati na udarnu momčad u nadolazećim utakmicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u odličnom je raspoloženju stigao iz Barcelone u Zagreb na okupljanje nacionalne momčadi. No, stigla je loša vijest, Raketa će propustiti obje prijateljske utakmice hrvatske reprezentacije.

Rakitić je s popisa kandidata otpao zbog ozljede desnog lista zadobivene u nedjeljnom ligaškom ogledu svoje Barcelone i Villarreala, u kojemu je postigao i pogodak. Hrvatski se veznjak na problem požalio u ponedjeljak te je odmah napravljen ultrazvučni pregled, a u utorak je ozljeda potvrđena magnetskom rezonancom kod dr. Igora Borića u bolnici Sv. Katarina.

Izbornik Ante Čačić tako je za utakmice protiv Izraela u Osijeku (srijeda 18.00) i Mađarske u Budimpešti (subota 18.00) ostao na svega 18 nogometaša. Osim Rakitića, zbog ozljede nema ni Marka Pjaca koji je bio je spisku od 20 nogometaša koje je pozvao izbornik.

Propao je tako Čačićev plan da što bolje uigra pozvane igrače na koje najviše računa na Euru. Najavio je Čačić i promjenu formacije što znači da bi vjerojatno u jednoj od utakmica isprobao 3-5-2 sustav. Izbornik umjesto Rakitića u prvih 11 može postaviti Matea Kovačića, no tu su još od veznih igrača sličnog profila Milan Badelj i Domagoj Antolić.

Reprezentacija se nalazi u Osijeku gdje će večeras odraditi trening, a sutra u 18 sati dočekati reprezentaciju Izraela.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider