Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ivan i barca zadovoljni

VIDEO: Rakitić opet zabio, Villarreal zaustavio Barcu i suca!

Barcelona nije uspjela slaviti protiv Villarreala iako je imala 2:0 na poluvremenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon devet uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima zaustavljen je pobjednički niz Barcelone. Villarreal je pred svojim navijačima stao na kraj Kataloncima, koji su nakon prvih 45 minuta utakmice vodili 2:0. Susret 30. kola Primere je u konačnici završio rezultatom 2:2.

Villarreal je pokazao da je odličan domaćin i pitanje je kako bi se utakmica završila da sudac Jose Sanchez nije u prvom poluvremenu 'gurao' Barcu prema pobjedi. Prva sporna situacija dogodila se u 24. minuti kada je Pique, koji je već imao žuti karton, loptu dirao rukom na travnjaku, no sudac nije posegnuo za drugim žutim, odnosno crvenim. Umjesto toga je, zbog prigovora, isključio domaćeg trenera Marcelina.

Barcelona je u tom trenutku već vodila 1:0, nakon što je mrežu zatresao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Bio je to njegov 5. pogodak u Primeri ove sezone.

Druga sporna situacija dogodila se u 40. minuti kada je sudac pokazao na bijelu točku nakon što je Villarrealov vratar Sergio Asenjo srušio Neymara. Kada se pogleda ponovljena snimka jasno se vidi da je Asenjo zaustavio loptu koju je Neymar gurnuo u stranu, a pritom nije krenuo za njom već se namjerno zabio u domaćeg čuvara mreže. Brazilac je sigurno zabio za 2:0.

Treba reći da je sudac u prvom poluvremenu podijelio čak pet žutih kartona domaćim nogometašima i tek dva gostujućim.

U nastavku dvoboja Villarreal je zaigrao još bolje i trud mu se isplatio najprije u 57. minuti kada je Kongoanac Cedric Bakambu zabio za 1:2. Konačnih 2:2 postavio je gostujući stoper Jeremy Mathieu, koji je u igru ušao umjesto Piquea na početku drugog poluvremena.

"Osvojili smo bod više od Atletica i uz svo poštovanje jako smo zadovoljni time. Bilo bi nam još draže da smo pobijedili svoju utakmicu no ovaj neriješeni rezultat ništa ne mijenja", rekao je Rakitić.

Barcelona je vodila s 2-0 do 58. minute no Villarreal se vratio u utakmicu i poravnao rezultat.

"Nakon što vodiš 2-0, pa ti izjednače rezultat, boli. No generalno smo odradili dobar posao", izjavio je hrvatski reprezentativac dodavši kako je Villarreal nakon njegovog gola krenuo više prema naprijed što je, napominje, normalno.

"Bila je ovo teška utakmica protiv jedne od najboljih momčadi lige, a još smo k tome igrali na njihovom terenu, gdje pritišću puno više. Mi smo zadovoljni kako smo odrigrali danas", rekao je 28-godišnji Rakitić.

Barcelona nakon osvojenog boda i dalje može biti zadovoljna jer je prvi pratitelj Atletico Madrid u subotu neočekivano poražen kod Sporting Gijona s 2:1. Real Madrid bi se današnjom pobjedom protiv Seville približio, ali tek na 10 bodova zaostatka za katalonskim sastavom.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider