Najbolji igrač Dinama El Arabi Hillel Soudani prijavljen je u Pazinu i sada je na potezu disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić koji će donijeti odluku o kazni za Alžirca.

Podsjetimo, Soudani je u 18. minuti utakmice Lokomotiva - Dinamo udario kapetana suparničkog sastava Luku Capana. Napadaču Dinama nije se svidjelo što ga je Capan prethodno srušio s leđa pa je potpuno izgubio živce i udario ga u koljeno.

Sudac Tihomir Pejin bio je u neposrednoj blizini tog događaja i nije Soudaniju pokazao ono što je morao - crveni karton. Da mu je Pejin dao i žuti, Alžircu bi to bio treći i ne bi mogao igrati u subotnjem (15:00) derbiju protiv Hajduka na Maksimiru. Pejin je Soudaniju umjesto kartona pokazao tek na znak RESPECT na rukavu svog sudačkog dresa.

Pejinova "sankcija" Soudaniju - pokazivanje na znak RESPECT
Pejinova "sankcija" Soudaniju - pokazivanje na znak RESPECT (Screenshot: YouTube)

Ta "sankcija" značila je da je Soudani mogao mirno nastaviti s igrom, kao i da može biti na dispoziciji treneru Ivajlu Petevu za derbi s Hajdukom u kojem Modri nemaju pravo na kiks.

Međutim, pravilnik je takav da prijavu protiv Soudanija može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije, a prijava je i podnesena, i to u - Pazinu. Kako javlja Dalmatinski portal, prijavu je podnio Goran Kvalić - nogometaš koji je ujedno i član uprave NK Plomin.

O prijavi će se očitovati disciplinski sudac HNL-a Saša Pavličić Bekić koji, već tradicionalno, srijedom donosi odluke o kaznama igračima i klubovima za prethodno prvenstveno kolo.

Ne tako daleka povijest HNL-a pamti slučajeve kad su igrači kažnjavani naknadno, na temelju TV-snimke. Pavličićev prethodnik na ovoj funkciji Krešimir Vlajčević, inače čovjek koji je posuđivao novac od Dinama dok je obnašao dužnost disciplinskog suca, kaznio je 2010. godine Hajdukova veznjaka Anasa Sharbinija s dvije utakmice neigranja i 8.000 kuna nakon što je za udaranje igrača Varaždina Marija Sačera dobio žuti karton od suca Ante Vučemilovića Šimunovića.