Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudac spasio Soudanija za Hajduk

Dinamo iz dva penala preokretom pobijedio Lokomotivu

Po tko zna koji put Lokomotiva je povela i izugbila utakmicu od starijeg brata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 28. kola HNL-a na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu Dinamo je kao gost pobijedio Lokomotivu s 2:1, nakon što je prethodno Hajduk na praznom Poljudu svladao Cibaliju.

Modrima su za trijumf trebala dva penala koja im je dosudio sudac Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

U petoj minuti Lokomotiva je povela, strijelac je bio Eros Grezda.

Sudac Soudaniju "poklonio" igranje u velikom derbiju

U 17. minuti dogodila se sporna situacija. Ili bolje reći - sve je tu jasno. Na centru terena je najbolji igrač Dinama El Arabi Hillel Soudani, dok je bio na travnjaku, nogom ljutito udario kapetana Lokomotive Luku Capana. Renomirani europski suci za ovakva udaranja daju izravne crvene kartone, ali Soudani je prošao bez ikakve javne opomene. Da je dobio žuti karton, morao bi propustiti derbi s Hajdukom što je jedna od posljednjih potencijalnih "mina" za Modre u utrci s Rijekom za naslov prvaka.

U 26. je grubo pogriješio i Pejinov pomoćnik Goran Pataki iz Đakova, signaliziravši zaleđe i zaustavivši obećavajući napad Lokomotive.

Ubrzo je Dinamo izjednačio. Nakon jednog centaršuta na drugu vratnicu glavom je igrao Marcos Guilherme, a lopta je pogodila u ruku Frana Karačića koji je bio odmah pored Dinamovog Brazilca. Pejin je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Armin Hodžić.

U drugom poluvremenu se Dinamo mučio 20 minuta, a onda je stigao novi penal. Lokomotivin stoper Denis Kolinger s dvije je ruke povukao Hodžića koji je pao, a potom i postigao novi pogodak iz najstrože kazne.

Bosanskohercegovačkom napadaču bio je to 12. ligaški gol u ovoj sezoni čime se izjednačio sa suigračem Soudanijem i Muzaferom Ejupijem iz Osijeka. Prvi strijelac je Franko Andrijašević koji ima jedan pogodak više.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider