Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramotno objašnjenje

SKANDAL: Vlajčević priznao da je posuđivao novac od Dinama!

Ono o čemu se duže vremena špekuliralo dobilo je i službenu potvrdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više od šest godina Krešimir Vlajčević bio je u sukobu interesa!

Bivši Disciplinski sudac HNL-a, koji je prije mjesec dana razriješen dužnosti na osobni zahtjev, priznao je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju da je 2009. posudio novac od Dinama.

"Točno je da sam 2009. pozajmio novac od GNK Dinamo. Danas žalim zbog toga iako sam novac uredno vratio, s pripadajućom ugovornom kamatom", izjavio je Vlajčević i zapravo više šokirao onim što je nakon toga rekao:

"Nažalost, u kontekst toga dovodi se moja funkcija disciplinskog suca. Premda nitko nitko nije utjecao na moj rad, što je i razvidno iz odluka koje sam donosio."

Za Vlajčevića 'nema nikih problema'

Dakle, Krešimir Vlajčević ne vidi ništa sporno u činjenici što je posudio (navodno se radi o iznosu od 140.000 kuna nap.a.) novac od jednog kluba i onda nastavio dalje obnašati funkciju u sklopu koje je morao tom istom klubu iz tjedna u tjedan donositi presude. Klasični primjer sukoba interesa gdje ovaj odvjetnik (!) iz Donje Stubice ne smatra da je učinio bilo što nečasno.

Osim toga, Vlajčević mrtav-hladan kaže kako se iz njegovih odluka vidi da nije bilo utjecaja na njegov rad iako su upravo njegove odluke često bile predmet diskutiranja u javnosti. Možda je i točno da na njegov rad nitko nije imao utjecaj. Ali, zar mu je nakon pozajmice veće od dvogodišnje prosječne hrvatske plaće trebalo još bilo što sugerirati?

Hajdukov zahtjev odbio bivši trener u Lokomotivi

U više navrata pitali smo se zbog čega Vlajčević, ako nije uzeo novac ne demantira Hajduk i riješi se kompromitirajućih navoda. Sada je jasno zašto.

Kad su u Hajduku zatražili Vlajčevićev zahtjev za izuzećem zbog saznanja da je primio pozajmicu od Dinama, Komisija za žalbe njihov je zahtjev odbila. Ništa tu čudno ne bi bilo da tom Komisijom nije u trenutku odbijanja zahtjeva predsjedao Davor Blašković, inače bivši trener u mlađim uzrastima Lokomotive.

Hrvatski nogometni savez još uvijek se nije oglasio po ovom pitanju i bit će zanimljivo čuti njihov komentar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider